/ @ Moottoriurheilu

Matti_Seistola_2011

Matti Seistola otti uransa ensimmäisen osakilpailuvoiton moottoripyörien enduron MM-sarjassa, kun kauden kuudes osakilpailu ajettiin sunnuntaina Italian Sisiliassa. E1-luokassa ajava Seistola kilpailee endurossa vasta kolmatta kauttaan, kun aiemmin hän ajoi motocrossin MM-sarjaa. Pirkkalainen Husqvarna-kuljettaja oli syystäkin riemuissaan päivän päätyttyä.

– Tunne on tällä hetkellä aivan mahtava. Vihdoin ja viimein se voitto irtosi. Päivä kulki koko ajan hienosti ja vaikka oli tiukkaa, pystyin puristamaan varmasti, Seistola iloitsi.

– Viimeisellä maastokokeella ratanauha takertui pyöräni takajarrulevyn ympärille eikä jarru toiminut hetkeen. Ajauduin ulos reitiltä, mutta onneksi menetin aikaa vain 4-5 sekuntia. Näin toiseksi ajaneen Eero Remeksen ja minun väliin jäi lopputuloksissa vajaat kolme sekuntia.

– Olen tehnyt paljon töitä enduron ajamisen eteen ja tällä kaudella erityisesti voittaakseni. Olen koko ajan uskonut pystyväni lyömään muut, ja onneksi se tapahtuikin. Vähän putosi apina nyt selästä, ja toivottavasti voittaminen ei ole jatkossa ainakaan vaikeampaa.

MM-sarjaa johtava Juha Salminen jäi tällä kertaa kolmanneksi, mutta varmisti siis lauantain tapaan suomalaisten kolmoisvoiton. Remes on MM-pisteissä toisena. Kertaalleen kauden aikana keskeyttänyt Seistola nousi kolmanneksi.

Mika Ahola voitti E3-luokan ja vankisti samalla MM-johtoaan. Marko Tarkkala sijoittui neljänneksi.

Junioriluokassa (EJ) Antti Hellstenin viiden osakilpailun voittoputki katkesi, mutta suomalainen piti silti MM-sarjan kärkipaikkansa ajettuaan kolmanneksi. Lauri Pohjonen ajoi sijalle 11 ja Roni Nikander sijalle 18.

E2-luokan voitti Ranskan Antoine Meo.

MM-kausi jatkuu 10.-11. kesäkuuta Turkissa.

Moottoripyöräily: Enduro, MM-sarja, E1-luokka, 6/16-osakilpailu, Francavilla di Sicilia, Italia, su 15.5.2011 (5/16-osakilpailu pe-la 13.-14.5.2011).

Tulokset:

E1-luokka:
1. Matti Seistola, FIN, Husqvarna, 1:06:37,35
2. Eero Remes, FIN, KTM, +2:85
3. Juha Salminen, FIN, Husqvarna, +18,12
4. Thomas Oldrati, ITA, KTM, +24,81
5. Lorenzo Santolino, ESP, KTM, +1:02,69

E1-luokka, MM-pistetilanne:
1. Juha Salminen, 142
2. Eero Remes, 124
3. Matti Seistola, 109
4. Thomas Oldrati, ITA, 97
5. Rodrig Thain, FRA, 89

Seistola palasi kakkoskorokkeelle

Edellisen moottoripyörien enduron MM-osakilpailun keskeyttänyt Matti Seistola palasi tuttuun rytmiin, kun MM-kauden viides osakilpailu ajettiin perjantaina ja lauantaina Italian Sisiliassa. Pirkkalassa asuva Seistola ajoi kolmannen kerran E1-luokassa toiseksi. Suomalaisittain päivä oli jälleen loistava, sillä Juha Salminen voitti ja Eero Remes ajoi kolmanneksi.

– Sijoitukseni oli erinomainen, vaikka sitä urani ensimmäistä voittoa joudunkin edelleen tavoittelemaan. Kaaduin tänään neljä kertaa, mikä on aivan liikaa. Varsinkin, jos haluan taistella voitosta ja juurikin Salmista vastaan. Hän ajaa seitsemänkertaisen maailmanmestarin varmuudella, kokemuksella ja taidolla. Siinä taistossa ei saa tehdä virheitä, Seistola painotti.

– Kaaduin tänään kolmella ensimmäisellä maastokokeella kerran ja kertaalleen vielä myöhemmin. Kun perjantainen yleisön viihdyttämiseksi tehty supertesti ja lauantaiset maastokokeet lasketaan yhteen, on niitä 13. Jokainen kaatuminen merkkaa paljon.

– Ajovauhtini on kuitenkin edelleen hyvää, joten ei tässä mitään hätää ole. Olen aivan varma, että voitan vielä tällä kaudella. Jos en nyt sunnuntaina, sitten myöhemmin.

Husqvarnalla ajava Seistola nousi pienimmän luokan MM-pisteissä yhden sijan neljänneksi. Seistolan tiimitoveri Salminen kasvatti etumatkaansa MM-kärjessä toisena ajavaan KTM:n Remekseen nähden.

Isoimman luokan, eli E3:n MM-sarjaa johtava Mika Ahola ajoi Sisiliassa toiseksi, kun voittoon ehti MM-pisteissä toisena oleva ranskalainen Christophe Nambotin. Marko Tarkkala ajoi neljänneksi.

Antti Hellsten jatkoi puolestaan uskomatonta kauttaan junioreissa. Hellsten otti jo viidennen EJ-luokan voiton yhtä monesta osakilpailusta. Roni Nikander sijoittui 13:ksi. Lauri Pohjonen keskeytti.

E2-luokan voitti ranskalainen Johnny Aubert. Luokassa ei aja suomalaisia.

Aiheeseen liittyen

  1. Remekselle MM-hopea, Seistolalle MM-pronssi 2.10.2011
  2. Seistolalle kauden paras MM-sijoitus 15.5.2012
  3. Salmiselle vakuuttava voitto Etnan katveessa 15.5.2011
  4. Seistola MM-sarjan avausviikonlopun kakkonen 7.4.2011
  5. MM-kärki Salminen jatkoi podiumputkea 15.5.2011