/ @ Moottoriurheilu

Matti_Seistola_2011

Juha Salminen varmisti lauantaina Ranskan Mendessä enduron E1-luokan maailmanmestaruuden, mutta tarvittiin sunnuntainen kauden päätösosakilpailu ratkaisemaan MM-hopean ja -pronssin kohtalot. Eero Remes ajoi kauden 16:ssa osakilpailussa kolmanneksi, mikä takasi hänelle hopeamitalin. Matti Seistola jäi kuudenneksi, ja samalla MM-pronssille. Mitali on Seistolan uran ensimmäinen, ja siitä pirkkalalainen osaa myös nauttia.

– Kauden alla tavoitteeni oli olla niiden kuskien joukossa, jotka taistelevat osakilpailuvoitoista sekä maailmanmestaruudesta. Voitin kauden aikana muutaman osakilpailun ja olin myös mukana MM-taistossa. MM-pronssi on upea saavutus, ja olen todella iloinen siitä, Seistola riemuitsi.

– Tämän päivän suoritukseni harmittaa, koska jäin kuudenneksi. Sain alkumatkasta hyvän vauhdin päälle, mutta kaaduin ensimmäisen kierroksen endurotestillä ja menetin 20 sekuntia. Kutistin eron kärkeen noin kymmeneen sekuntiin, mutta kolmannella kierroksella kaaduin jälleen endurotestillä. Osuin puuhun ja ajauduin ulos reitiltä. En meinannut päästä sieltä takaisin, pyöräni tanko meni ”solmuun” ja menetin todella paljon aikaa. Ennen sitä tilannetta uskoin nousevani voittoon, mutta sen jälkeen ajoin vain kisan loppuun.

E1-luokan osakilpailun voitti MM-sarjassa neljänneksi sijoittunut Rodrig Thain, joka rikkoi samalla koko kauden kestäneen suomalaisten voittoputken. Salminen ajoi ranskalaisen perässä toiseksi ja Remes siis kolmanneksi.

Seistola oli lauantaina Mendessä neljäs ja sunnuntaina siis kuudes. Sijoitukset eivät olleet sitä mitä Husqvarna-kuljettaja lähti Ranskasta hakemaan.

– Elokuisen MM-maajoukkuekisan jälkeen ajotuntumani on ollut jostain syystä kateissa. Ajan eri tavalla kuin ennen sitä. Ajotekniikkani rakoilee ja tulee virheitä.

– Mutta nyt on aika juhlia omaa MM-pronssia sekä tietenkin Remeksen MM-hopeaa ja Salmisen maailmanmestaruutta. Olen tyytyväinen koko kauteeni, sillä olin muutamassa kisassa nopein kuski. Lisäksi Salminen ansaitsi mestaruutensa ja Remes MM-hopeansa. Katsotaan, mikä on tilanne ensi vuonna. Olen ainakin juuri allekirjoittanut jatkosopimuksen Husqvarna-tiimin kanssa, ja jatkan E1-luokassa.

Ahola ja Tarkkala palkintokorokkeella

E3-luokan kuljettaja Mika Ahola varmisti niin ikään maailmanmestaruuden jo lauantaina voitolla. Ahola kasvatti piste-eroaan myös sunnuntaina voittamalla kauden päätöksen. Italian Alex Salvini ajoi toiseksi ja MM-loppupisteissä neljänneksi sijoittunut Marko Tarkkala kolmanneksi. MM-hopeamitalisti, ranskalainen Christophe Nambotin ei ajanut sunnuntaina. Ruotsin Joakim Ljunggren vei MM-pronssin.

E2-luokassa ei ajanut tällä kaudella lainkaan suomalaisia, ja maailmanmestariksi kruunattiin Ranskan Antoine Meo.

Junioriluokassa Antti Hellsten oli sunnuntaina yhdeksäs, Roni Nikander 13:s ja Lauri Pohjonen 14:s. Maailmanmestariksi ajoi Ranskan Jeremy Joly. Alkukautta hallinnut, mutta kauden puolivälissä loukkaantunut Hellsten oli seitsemäs. Nikanderin loppusijoitukseksi kirjattiin 13:s ja Pohjosen 22:s tila.

Tulokset:

E1-luokka:
1. Rodrig Thain, FRA, HM-Honda, 1:20:34.35
2. Juha Salminen, FIN, Husqvarna, +16.12
3. Eero Remes, FIN, KTM, +46.56
4. Lorenzo Santolino, ESP, KTM, +1:14.86
5. Fabien Planet, FRA, Sherco, +1:32.23
6. Matti Seistola, FIN, Husqvarna, +1:44.96

E1-luokka, MM-loppupisteet:
1. Juha Salminen, FIN, 358
2. Eero Remes, FIN, 329
3. Matti Seistola, FIN, 309
4. Rodrig Thain, FRA, 288
5. Lorenzo Santolino, ESP, KTM, 237

Aiheeseen liittyen

  1. Seistolalle kauden paras MM-sijoitus 15.5.2012
  2. Seistolalle uran ensimmäinen MM-osakilpailuvoitto 15.5.2011
  3. Salmiselle vakuuttava voitto Etnan katveessa 15.5.2011
  4. Remes viikonloppuna kärkikahinoissa 15.5.2012
  5. Salminen takoi täyden MM-potin Pontsissa 7.4.2011