/ @ Moottoriurheilu

Niklas_Ajo_6_2012

Niklas Ajo teki komean nousun MM-pisteille Mugellon radalla Italiassa ajetussa Moto3-luokan kauden yhdeksännessä osakilpailussa. Ruudusta 28 liikkeelle lähtenyt Ajo leikkasi maalilinjan hienon taistelun jälkeen sijalla 11.

– Se oli voitettu 11. sija, sillä siksi kovaa ja tasaista vääntö oli isossa ryhmässä. Sijoille 11-18 ajaneet mahtuivat 0,8 sekunnin sisään, laskeskeli syystäkin tyytyväinen Ajo.

Ajolle jäi vahvasta noususta huolimatta vielä vähän hampaankoloonkin.

– Lähtö olisi saanut olla vähän parempi. Viereltäni startannut Sissis (Arthur) nousi siinä vaiheessa jo kymmenenneksi. Kisavauhtini oli kohdallaan, mutta ei näitä viitsi jossitella, eikä toisaalta sitäkään, mihin minulla olisi saattanut olla mahdollisuudet paremman lähtöruudun myötä.

Ajolle Italian GP-viikonvaihde oli vaikea hienosta lopputuloksesta huolimatta.

– Kisa kulki ehjästi ja oli ihan ok, mutta en löytänyt vieläkään sitä ihan parasta mahdollista fiilistä ajamiseen.

Ajon KTM-pyörään haettiin kisa-aamun warm up-sessiossa erilaisia säätöjä, mutta se ei tuonut toivottua tulosta tullessaan.

– Kisaan lähdettiin aikalailla uusilla säädöillä keulan kulmaa muuttamalla. Samaa oli kokeiltu jo ennenkin, mutta nyt tärinäongelmaa ei ilmennyt enää niin paljon.

Mugellon Moto3-luokan trillerin voiton vai nimiinsä espanjalainen paalupaikkamies Maverick Vinales niukasti ennen italialaista Romano Fenatia ja saksalaista Sandro Cortesea. Vinales kukisti Fenatin maalisuoran rajussa taistelussa 21 tuhannesosalla. Cortese jäi puolestaan Fenatista 51 tuhannesosaa.

Cortese johtaa MM-sarjaa yhdeksän pisteen erolla Vinalesiin. Ajon 21 pistettä oikeuttavat sijaan 18. Ajolla on koossa kaksi pistettä enemmän kuin viime kaudella yhteensä.

Kesätöitä, autokoulua ja supermotoa Espanjassa

Moto3-luokalla on nyt edessään reilun kuukauden mittainen tauko. Seuraava osakilpailu ajetaan 19. elokuuta Indianapolisin radalla USA:ssa.

Viime tiistaina 18 vuotta täyttäneen Ajo suunnitelmat ovat selkeät.

– Ensi viikolla tiistaista sunnuntaihin kesätöihin ja hampurilaisia tekemään Lempäälän Pirkanhoviin. Sen jälkeen panostetaan sitten autokouluun.

Tuntuma kaksipyöräiseen kalustoon pidetään kuitenkin tiukasti yllä.

– Lähden jossain vaiheessa viikoksi Espanjaan ajamaan supermoto-pyörällä.

Aiheeseen liittyen

  1. Niklas Ajo nousi komeasti MM-pisteille Barcelonassa 6.6.2011
  2. Niklas Ajo teki hienon nousun MM-pisteille Indianapolisissa 20.8.2013
  3. Kovan onnen soturi Niklas Ajo taisteli MM-pisteille Le Mansissa 20.5.2012
  4. Niklas Ajo taisteli tuskien taipaleen loppuun Sachsenringin radalla 15.7.2013
  5. Niklas Ajolta hieno nousu MM-pisteille Motegissa 14.10.2012