/ @ Moottoriurheilu

Niklas_Ajo_8_2012

MM-pisteille hienon nousun tehnyt Niklas Ajo osoitti jälleen todellisen taistelijan luonteensa Motegin radalla Japanissa ajetussa Moto3-luokan kauden neljänneksi viimeisessä MM-osakilpailussa.
Aika-ajossa kovia kokenut Ajo lähti KTM-pyörällään ruudusta 23 kuin nappi paidasta nousten jo avauskierroksella kahdeksan sijaa. Ruutulippua Ajo tervehti sijalla 13 ja niukasti tuttua espanjalaista taistelupariaan Alex Marquezia edellä.

– Alku kulki oikeinkin hyvin, mutta sen jälkeen seuraavilla viidellä kierroksella en saanut enää ihan parasta irti. Ajoin siinä vaiheessa ehkä vähän liiankin varovasti, kun renkaat olivat luistaneet ensimmäisen kerran.

Riskit minimoinut Ajo, 18, myönsi, että rahkeissa olisi saattanut olla vielä enemmänkin varaa.

– Eivät ne renkaat sitten luistaneet sen enempää enää loppua kohti. Mutta turha tuota on jossitella. Tämä oli hyvä sijoitus hankalan aika-ajon jäljiltä.

Ajo kipusi edellisessä osakilpailussa Espanjan Aragonissa ruudusta 20 sijalle 14. Motegi toisti kahden viikon takaisia tapahtumia siltäkin osin, että hän pystyi pitämään Marquezin taas takanaan. Aragonissa kaksikon välinen ero oli kymmenyksen luokkaa ja Motegissa vain seitsemän tuhannesosaa.

– Marquezin kanssa on tullut taisteltua tiukasti Espanjan sarjasta lähtien ja se taistelu näyttää jatkuvan. Motegin kisan kymmenen viimeistä kierrosta olivat todellakin tiukkaa vääntöä välillämme.

Kovavauhtisessa kapinassa myös katteet kolisivat.

– Alex ajoi kerran kylkeeni ja kävin hetken pihan puolella, mutta ei onneksi mitään sen vakavampaa, kertoi Ajo.

Kilpailun voittoon paalupaikalta ajoi suomalaistalli Ajo Motorsportin brittikuljettaja Danny Kent. Voitto oli Kentille MM-uran ensimmäinen.

Kentin saksalainen tallikaveri Sandro Cortese kaatui päätöskierroksella kärjestä. Hän pystyi kuitenkin jatkamaan matkaa leikaten maalilinjan kuudentena. Cortese johtaa sarjaa 56 pisteellä ennen kolmea viimeistä osakilpailua.

Niistä kaksi seuraavaa ajetaan viikon välein Malesian Sepangissa ja Australian Phillip Islandilla.

– Malesiaan lähdetään hyvillä mielin ja yhtenä tärkeimpänä tavoitteena nostaa sijoitusta aika-ajossa. Sepangin rata on tosin minulle uusi. Tutustuin siihen vuonna kävellen, mutta pyörän selässä en sitä silloin päässyt kiertämään ranteessa olleen murtuman vuoksi, Ajo viittasi vuoden takaisiin tapahtumiin.

Aiheeseen liittyen

  1. Niklas Ajo teki hienon nousun MM-pisteille Indianapolisissa 20.8.2013
  2. Niklas Ajo nousi komeasti MM-pisteille Barcelonassa 6.6.2011
  3. Niklas Ajo nousi komeasti MM-pisteille Mugellossa 16.7.2012
  4. Kovan onnen soturi Niklas Ajo taisteli MM-pisteille Le Mansissa 20.5.2012
  5. Niklas Ajon podiumtaistelu karahti kiville Australiassa 28.10.2012