/ @ Moottoriurheilu

Vesa Koivunen/Red Bull Photofiles

Kimi Räikkösen uusi ICE1RACING motocross-talli lähtee tavoittelemaan MM-sarjan pisteitä tulevalla kaudella. Tiimin tallipäällikkönä toimii seitsenkertainen enduron maailmanmestari Kari Tiainen, joka luotsaa tiimin kahta nuorta kuljettajaa kohti maailmankärkeä. Suomen menestyksekkäimpiin moottoriurheilijoihin kuuluvat Räikkönen ja Tiainen haluavat näin osallistua nuorten suomalaisten lahjakkuuksien nostamiseen.

Espanjassa harjoituskeskustaan pitävä tiimi aloittaa kautensa 13. helmikuuta kansainvälisellä harjoituskisalla ja MM- kautensa 10. huhtikuuta Bulgarian Sevlievosta. Uusi talli esiteltiin tänään auenneessa MP 11 Moottoripyöränäyttelyssä Helsingin Messukeskuksessa.

Formula 1:stä rallin MM-sarjaan siirtyneen Kimi Räikkösen moottoriurheiluvalikoima laajenee, kun hänen perustamansa motocross-talli ICE1RACING lähtee tulevalla kaudella M1 ja M2 -luokkien MM- sarjan pistemetsästykseen. Kuljettajat Toni Eriksson (MX1) ja Ludde Söderberg (MX2) kuuluvat nuoresta iästä huolimatta Suomen kärkinimiin ja ovat omissa sarjoissaan hallitsevia Suomen mestareita. Poikien tavoitekin on selvä. ”MM-sarjaan mennään kisaamaan pisteistä ja haluamme huipulle, sen eteen teemme töitä”, selventää Söderberg.

ICE1RACING tiimiin kuuluu myös junioritiimi, jossa kilpailee kuusi nuorta kuljettajaa Suomen-cupin eri sarjoissa.

Motocross on lähellä Kimin sydäntä

Kimi Räikkösen omat motiivit tallin perustamiselle ovat inhimilliset ja lähtöisin omasta sydämestä. ”Olen aina halunnut ajaa motocrossia enemmän kuin mitään muuta”, vastaa Räikkönen motocross- sarjaan lähdöstä. ”Lapsena se oli unelmani. Ajatus omasta tallista on syntynyt vuosien varrella”, hän toteaa.

ICE1RACING:n tallipäällikkönä toimii seitsenkertainen enduron maailmanmestari Kari Tiainen, jonka mukaan aika tämän kaltaisen tiimin perustamiselle oli kypsä. Tiainen on oman aktiiviuransa jälkeen työskennellyt tiiviisti hänelle läheisten lajien parissa sekä toiminut tiimipäällikkönä ja leirikeskuksen vetäjänä Espanjassa yli kymmenen vuotta. Mahdollisuus oman tiimin vetämiseen tuntuu hänestäkin miltei lottovoitolta. ”Haluamme Kimin kanssa antaa Suomen moottoriurheilulle jotain takaisin, sillä se on antanut meille niin paljon”, Tiainen summaa perimmäisen taustan tiimin synnylle.

ICE1RACING motocross tiimi ajaa Kawasakilla

”Kawasaki oli pyörävalintana luonnollinen. Olemme tehneet pitkään hyvää yhteistyötä heidän kanssaan ja Kawasaki on yksi maailman huippumerkeistä”, toteaa Räikkönen tiimin pyörävalinnasta. Tiainen kertoo haluavansa tarjota tiimilleen parhaat mahdollisuudet menestykseen, ja hän on koonnut ympärilleen parhaan mahdolliset lajiosaajat. ”Pyöriä on nyt testattu kuukauden päivät erilaisilla radoilla ja kuljettajat ovat olleet tyytyväisiä”, kommentoi Tiainen. ”Myös moottoripyöräilyn erikoisliikkeen Allrightin tuoma tuki on meille tärkeää, sillä haluamme näkyä suomalaisina maailmalla”, lisää Tiainen.

ICE1RACING harjoittelee talvikauden Espanjassa, jossa lajin harjoittelumahdollisuudet ovat ensiluokkaiset. ”Yhtään etumatkaa ei muille tiimeille haluta antaa”, suitsuttaa Tiainen.

MTV3 MAX televisioi motocrossin MM-sarjan osakilpailuista koostelähetyksiä noin kahden viikon välein.

Aiheeseen liittyen

  1. Räikkönen, Mäkinen ja Tiainen Kärme Kustaa -endurokilpailuun 29.11.2010
  2. Antti Pyrhönen palaa motocrossin MM-sarjaan 7.1.2011
  3. Suomelle hurja näkyvyys motocrossin MM-kisoista 10.6.2013
  4. Mestarit ravassa -joukkue kahdeksanneksi 8.12.2010
  5. Räikkönen odottaa tiiminsä kisaamista Suomessa 9.7.2013