/ @ Moottoriurheilu

Niki_Tuuli_2_2012

Sivuvaunupari Pekka Päivärinta/Adolf Hänni sekä Yamaha R6-Dunlop Cupissa ajava Niki Tuuli pitivät huolen Maamme-laulun kaikumisesta saksalaisen Schliezer Dreieckin moottoriradan palkintopallilla ratamoottoripyöräilyn IDM-sarjan kilpailussa. Päivärinnalle voitto oli tämänvuotisessa sarjassa jo kuudes ja Tuulelle neljäs. Kumpikin taivaltaa ylivoimaisessa sarjajohdossa kohti Saksan mestaruutta.

Suomalais-sveitsiläinen duo starttasi sivuvaunujen kilpailuun toisesta ruudusta. Onnistunut startti nosti Päivärinnan johtoon, eikä keravalainen siitä sen koommin luopunut. Sarjakakkosen, paalulta startanneen Kurt Hockin vastarinta mureni kilpailun puolivälissä kierroksella ohitettavien tullessa perä edellä kärkiparia vastaan. Tekniikka olikin voittajan ainoa huolenaihe.

– ”Voitto tuli, joskin se oli täpärällä. Vaihdepoljin katkesi viimeisellä kierroksella, enkä varmaan olisi enää yhtä täyttä kierrosta sen kanssa pärjännyt”. huokaili iloinen voittaja kilpailun jälkeen.

–”Kurt Hock tuli sitkeästi imussa siihen asti, kun varvattavat tuli eteen. Niitä ohitellessa kaveri sitten jäi”, kuvaili Päivärinta kilpailun ratkaisua.

IDM-sarjan hallitseva sivuvaunumestaripari Päivärinta/Hänni dominoi tämän vuotista sarjaa. Kaikki osakilpailun voittanut kaksikko seilaa varmassa 30 pisteen sarjajohdossa.

Yamaha R6-Dunlop Cupissa ajava Niki Tuuli kävi tiukan kamppailun voitosta. Lopulta imatralainen oli pyörän mitan vastustajaansa parempi. Ajassa mitaten Tuulen voittomarginaali merkittiin luvuin 0.258. Voitollaan 16-kesäinen nuorukainen vankisti otettaan sarjakärkenä. Tuuli johtaa cupia ylivoimaisesti 45 pisteellä, kun enää kaksi osakilpailua on ajamatta. Schleizin katuradalla ajettu kilpailu huipentui kalkkiviivoille.

– ”Ei se kisa tiukka ollut kuin ihan lopussa. Johdin lähdöstä maaliin ja parhaimmillaan kaveri oli neljän sekunnin päässä. Lopussa varvattavien kanssa oli ongelmia, ne ei antaneet latua ja Antweiler pääsi imuun. Kävi se parissa viime jarrussa rinnalla, mutta ohitukseen ei kaverin paukut riittäneet”, kertasi Tuuli.

Seuraavan kerran IDM-sarjan pisteitä on jaossa Syyskuun alussa, kun Sahcsenringin radalla kaasutellaan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu. Sarja päättyy syyskuun puolivälissä Hockenheimissa.

Aiheeseen liittyen

  1. Päivärinta ja Hänni ylivoimaisia Saksassa 25.5.2011
  2. Päivärinta ja Hänni voittivat IDM-osakilpailun, MM-sarja alkaa 14.5.2011
  3. Päivärinta ja Hänni voittivat Schleizissa 15.5.2011
  4. Päivärinta ja Hänni ykkösiä viikonlopun molemmissa kilpailuissa 27.6.2011
  5. Päivärinta ja Hänni maailmanmestareita 28.8.2011