/ @ Moottoriurheilu

Päivarinta ja Hänni_2011

Pekka Päivärinta ja Adolf Hänni voittivat sunnuntaina ylivoimaisesti Oscherslebenissa ajetun ratamoottoripyörien (RR) sivuvaunuluokan Saksan mestaruussarjan (IDM) toisessa osakilpailussa. Sen alla on parin viikon takainen voitto Lausitzringin ensimmäisestä osakilpailusta.

Kilpailussa toiseksi ajaneet Saksan Kurt Hock ja Enrico Becker jäivät koko 17 kierroksen kilpailun ajan yli kaksi sekuntia kierroksella. Ruutulipulla Päivärinta ja Hänni olivat 37,781 sekuntia ennen Hockia ja Beckeria.

Päivärinta ja Hänni johtavat nyt Saksan mestaruussarjaa, kun ajamatta on vielä neljä osakilpailua.

Sivuvaunuluokan MM-sarja alkoi

Ratamoottoripyörien sivuvaunuluokan MM-sarja polkaistiin perjantaina illansuussa käyntiin Saksan Schleizissa ensimmäisellä aika-ajolla. Sen nopeimpia olivat Saksan Kurt Hock ja Enrico Becker, joiden nopein kierros taittui aikaan 1.29,893.

Pekka Päivärinta ja Adolf Hänni jäivät saksalaisista vain 0,138 sekuntia ja ovat voittaneet Hockin ja Beckerin jo kahdesti keväällä Saksan mestaruussarjan osakilpailuissa.

Schleizissa kilpailun kärki oli kaiken kaikkiaan tiivis. Kolmansiksi sijoittuivat britit Tim Reeves ja Gregory Cluze. Kahden vuoden takaiset brittimaailmanmestarit Ben ja Tom Birchall olivat neljänsiä ja heidänkin eronsa Hockiin oli vain 0,281 sekuntia.

MM-kilpailun toinen aika-ajo ajetaan lauantaiaamuna ja 11 kierroksen MM-sprintti iltapäivällä. Sunnuntaina on vuorossa 22 kierroksen pitkä kilpailu.

Päivärinta ja Hänni tavoittelevat viime vuoden maailmanmestaruutensa uusimista. Päivärinta voitti ensimmäisen mestaruutensa 2008 Timo Karttialan kanssa.