/ @ Moottoriurheilu

Harri_Kullas_2011

Harri Kullas piti motocrossin MX2-luokan MM-sarjan yhdeksännen tilansa, kun kauden kolmas osakilpailu ajettiin sunnuntaina Italian Fermossa. Kullas ajoi ensimmäisessä erässä hienosti kuudenneksi, mutta toisen erän kolarointi ja kaatuminen toi 14:nnen sijan ja pudotti hänet harmittavasti päivän yhteistuloksissa 11:ksi.

– Ajoin oikeastaan koko avauserän sijoilla kuusi ja seitsemän, vaikka minua ohitettiin ja itsekin tein ohituksia. Melkein koko erä meni ranskalaisen Dylan Ferrandisin perässä ja vitossijan taistossa. Hän voitti sen kamppailun, mutta olen tyytyväinen kuutossijaankin, Kullas iloitsi.

– Toisen erän starttini onnistui vain lähtömutkaan saakka. Kun aloin jarruttaa, joku tuli sisäpuolelta kylkeeni ja ajauduin mutkan ulkoreunaan. Osuin matkalla pariin kolmeen kuskiin ja olin kaatua. Pysyin kuitenkin pystyssä, mutta menetin sijoja. Ennen toista erää rataa oli kasteltu todella runsaasti, ja noin puolen kierroksen kohdalla teinkin virheen ja kaaduin. Sen jälkeen ajoin pari kierrosta vajavaisella takajarrulla, koska mutaa oli takertunut polkimen ympärille. Tipuin senkin takia alaspäin.

– Kun jarru alkoi toimia, sain hyvän rytmin päälle. Heikoimmillani olin sijalla 29, mutta parhaimmillani ohitin neljä kuskia yhden kierroksen aikana. Sitten nelisen kierrosta ennen maalia kanssakilpailijan takarenkaasta lensi mutapaakku ajolaseihini, joista lähti linssi osittain pois paikoiltaan. Sen jälkeen kuraa lensi myös ajolasieni sisälle, mikä häiritsi kieltämättä ajoani.

MX2-luokan voittoon ajoi kummankin erän ykkönen ja MM-sarjaa jo tässä vaiheessa kautta ylivoimaisesti johtava hollantilainen Herlings. Kullas on MM-pisteissä siis yhdeksäntenä.

Santtu Tiainen onnistui puolestaan nousemaan MX1-luokan toisessa erässä ensimmäistä kertaa tänä vuonna MM-pisteille. Hän ajoi 19:ksi, mistä irtosi kaksi MM-pistettä. Vielä ensimmäisessä erässä Tiainen oli pisteiden ulkopuolella sijalla 24.

Osakilpailun voittoa juhli Ranskan Christophe Pourcel. Italian Antonio Cairoli otti päivän kakkospaikan, ja hän johtaa edelleen MM-sarjaa. Tiainen on sijalla 29.

MM-sarjat jatkuvat 12.-13. toukokuuta Meksikossa.

Aiheeseen liittyen

  1. Kullas säilytti MM-sarjan kahdeksannen tilan 6.6.2011
  2. Kullas jatkoi tasaista MM-kauttaan 25.5.2011
  3. Kullas neljäs Hollannin sarjassa 22.3.2011
  4. Kullas kuudes Bulgarian MM-osakilpailussa 23.4.2012
  5. Kullas seitsemäs Hollannin MM-osakilpailussa 25.4.2011