/ @ Tapahtuma

mp12_sami_2012-15

Suomalainen moottoripyöräharrastaja vannoo edelleen japanilasten pyörämerkkien nimeen, vaikka niiden myynti on ollut vuoden sisällä maltillisempaa kuin eurooppalaisten merkkien. Moottoripyöriin ja niiden oheistarvikkeisiin tutustui torstaista sunnuntaihin pidetyssä MP 12 Moottoripyöränäyttelyssä yhteensä 53 543 messuvierasta.

TNS Gallupin tekemän kävijätutkimuksen mukaan lähes joka toinen näyttelyvieras valitsee suosikkipyöräkseen japanilaisen moottoripyörän. Tosin eurooppalaisten moottoripyörienkin kannatus on vahva, sillä 34 % kyselyyn vastanneista oli eurooppalaisen pyörämerkin kannattaja. Tutkimukseen osallistui 300 MP 12 -näyttelyn vierasta.

Lämmintä tunnelmaa ja kaupankäyntiä

MP 12 Moottoripyöränäyttely sai runsaasti kiitosta näytteilleasettajiltaan.

– Olemme oikein tyytyväisiä – pakkasta on kolmisenkymmentä astetta ja ihmiset ostavat moottoripyörävarusteita, iloitsee Hanx Suomi Oy:n toimitusjohtaja Hannu Raatikainen.

– Kauppa on käynyt vilkkaasti ja tunnelma on mahtava. Nämä ovat parhaat MP-messut tähän mennessä, Raatikainen jatkaa.

Rakennettujen pyörien parhaat palkittiin

MP-näyttelyssä on vuodesta 2008 palkittu yleisöäänestyksessä eniten ääniä saanut rakennettu moottoripyörä. MP 12 People’s Choice palkinnon voitti Veikko Sikiön omistama ja itse rakentama Harley-Davidson Shovelhead.

Tänä vuonna palkittiin myös ammattiraatien valitsemat voittajat kahdessa luokassa; koptereissa ja bombereissa. Kopterien Best Bike -palkinnon sai omavalmiste Softtail, jonka omistaja ja rakentaja on V-Twin City Oy. Juryn mukaan pyörä on kiinni ajassa ja sisältää mielenkiintoisia ja tavalliselle kotirakentajallekin mahdollisia ratkaisuja.

Bomber-sarjan parhaaksi valittiin Suzuki GSX-R 1186 cc + turbo -mallinen pyörä nimeltä Brawler. Pyörän omistaa Jussi Manninen Oulusta.

Kuvat Motot.net galleriassa

Käyttäjien ja ylläpidon messukuvat löydät gallerian MP 12 tapahtumasivulta. Galleriaan voit lisätä myös omat kuvasi messuilta.

Seuraava MP-näyttely vuoden päästä

MP 13 Moottoripyöränäyttely järjestetään 31.1.-3.2.2013. Näyttelyn järjestää Suomen Messut toimeksiantajanaan Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys ry:n moottoripyöräjaos.

Aiheeseen liittyen

  1. MP-messut on suomalaiselle motoristille vahvasti sosiaalinen tapahtuma 2.2.2014
  2. Motoristit satsaavat taas moottoripyöräharrastukseen 7.2.2011
  3. MP-messuilla Petrol Circus Custom Bike Show’ssa yli 80 pyörää 15.1.2014
  4. Maailmanmestarit hallitsivat Hyvinkäällä, joka isännöi kisaa myös ensi vuonna 14.7.2013
  5. Petrol Circus tuo yli 100 rakennettua pyörää MP-messuille 29.1.2015