/ @ Tapahtuma

mp14_mp-messut_2014-56

Pohjoismaiden suurin moottoripyöränäyttely MP-messut päättyi tänään Messukeskuksessa Helsingissä. Kävijäkyselyn mukaan tärkeimmät syyt tulla MP-messuille olivat ajanvietto hyvässä seurassa ja alan uutuuksiin tutustuminen. MP-messut on vahvasti valtakunnallinen tapahtuma, jonka kävijöistä 62 % tuli pääkaupunkiseudun ulkopuolelta.

MP-messuilla vieraili kolmen päivän aikana 55 900 kävijää, joista 60 % ajaa itse moottoripyörää, mopoa tai skootteria. Suomalainen motoristi kruisailee mieluusti viikonloppuisin ja iltaisin (39 %), ajaa ajokauden aikana päivittäin moottoripyörällä (37 %) tai menee pääasiassa viikonloppuisin vapaa-ajanasunnolle moottoripyörällä (6 %). Pidemmille lomamatkoille kotimaahan suuntaa pyörällään 8 % motoristeista ja ulkomaille saman verran, selviää TNS Gallupin tekemästä kävijätutkimuksesta.

MP-messujen kävijöistä 62 % harkitsi moottoripyörän, mopon tai skootterin hankkimista seuraavan kolmen vuoden aikana. Uuden moottoripyörän hankintaa tänä vuonna suunnitteli 11 % kävijöistä. 94 % oli tyytyväisiä tapahtumaan ja 90 % kertoi tulevansa messuille myös ensi vuonna. Messuilla vietettiin keskimäärin yli kolme ja puoli tuntia.

Petrol Circus Custom Bike Show’n palkitut

MP-messuilla palkittiin suomalaisen moottoripyörärakentamisen helmet. Näyttelyn paras pyörä 2014 -palkinnon sai Jani Väisäsen H-D Shovelhead 1980/201, joka voitti myös Custom-sarjan. Streetfighter-sarjan voitti Prätkäpajan S Suzuki GSXR 7/11Turbo, Classic-sarjan Ari Huhtan Legendary Six Möhkö ja OpenClass-sarjan Jari Merin Gas Gas Moto. Tulokset löytyvät tarkemmin kuvineen sivuilta www.mpmessut.fi. Jokaisen luokan paras pyörä palkittiin 1000 eurolla ja pokaalilla. Lisäksi koko näyttelyn paras pyörä sai pääpalkintopokaalin ja 1000 euroa.

MP-messut järjestetään seuraavan kerran 30.1. – 1.2.2015 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuman järjestää Messukeskus Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen toimeksiannosta. MP 14 –messuille osallistui 168 yritystä.

Kuvia Motot.netin galleriassa

Aiempien vuosien tapaan tämänkin vuoden messukuvat löytyvät Motot.netin gallerian tapahtumasivulta:

MP14 kuvia ja videoita -tapahtumasivu
(kuvat ja albumit sivun lopussa)

Ylläpidon kuvia moottoripyörämessuilta 2014 -albumi.

Aiheeseen liittyen

  1. MP13 messuilla vieraili 56 266 kävijää 3.2.2013
  2. MP Messut starttaa huomenna, lisää kuvasi Motot.net galleriaan! 29.1.2015
  3. MP-messut tarjoaa mopokorttilipun ja ohjelmaa nuorille 17.1.2015
  4. Länsi-Suomen MP-messut täydentävät talven messutarjontaa 15.10.2012
  5. Länsi-Suomen MP-messut valmiina pärähtämään käyntiin 6.2.2014