/ @ Tapahtuma

hd_mp_messut_2011

Reilun viikon päästä avautuva MP 12 Moottoripyöränäyttely valmistautuu avaaman ajokauden lähes 170 näytteilleasettajan voimin. Honda ja Yamaha eivät osallistu tänä vuonna, mutta näytteilleasettajien lukumäärä on kasvanut viimevuodesta. Vuosi sitten messuille osallistui 143 näytteilleasettajaa.

Tapahtumassa vierailee vuosittain 65 000 – 80 000 kävijää kaikkialta Suomesta. Näyttely on sekä kävijämäärältään että pinta-alaltaan Pohjoismaiden suurin moottoripyöräalan tapahtuma. Messujen kävijämäärä vastaa Motot.net sivustolla messuviikon aikana vierailevien eri käyttäjien määrää.

– MP Moottoripyöränäyttelyä on järjestetty vuodesta 1969 lähtien ja sen jatkuva suosio näinkin vähäväkisessä ja harvaanasutussa maassa on käsittämätön, kertoo MP 12 näyttelyn näyttelytoimikunnan puheenjohtaja Niko Kantola.

– Vaikka moottoripyörien myyntitilastoilla ei ole viime vuosina paukutettu henkseleitä, näytteilleasettaja- ja kävijämäärät kertovat, että laji kiinnostaa edelleen ja aina uusia harrastajaryhmiä löytyy, Kantola jatkaa.

Julkiset liikennevälineet käyttöön

Helsingissä järjestetään MP-messuviikonloppuna 4.-5.2. monta suurta yleisötapahtumaa yhtä aikaa, mikä saattaa kuormittaa Pasila-Töölö alueen liikenneverkostoa. Messujärjestäjät kehottavat MP-messuille ja muihin tapahtumiin tulijoita suosimaan julkista liikennettä ja jättämään auton kotiin.

Helsinki SuperCross & Freestyle Show

MP-näyttelyn kruunaa tänä vuonna Suomessa suhteellisen vähän esillä ollut näyttävä moottoriurheilulaji supercross. Lajin Helsingin osakilpailu käydään kahdessa osassa perjantaina 3.2. ja lauantaina 4.2. messupäivän jälkeen. Vauhdissa mukana ovat mm. Antti Pyrhönen, supercrossin Suomen mestari 2011, Santtu Tiainen, Ice1Racing-tiimin MM-sarjan kuljettaja (MX1-luokka) sekä australialainen Dean Ferris, Ice1Racing-tiimin ensimmäinen ulkomaalainen kuljettaja.

Kummallekin illalle myydään Lippupalvelussa ja paikan päällä erillisiä lippuja hintaan 40€ /ilta. Ensimakua supercrossista saa MP-messulipun hinnalla messupäivien aikana, kun kisa-alueella järjestetään vauhdikasta ohjelmaa eli Freestyle Motocross -näytöksiä, Enduro Extreme -kisoja ja SuperCross -harjoituksia.

Aiheeseen liittyen

  1. MP 12 Moottoripyöränäyttely avaa ovensa positiivisissa tunnelmissa 1.2.2012
  2. MP-messuille edullisemmin mopokortilla 24.1.2014
  3. MP-messujen myynti hyvässä vauhdissa 16.10.2013
  4. Petrol Circus Bike Build Off -kisassa sportti kohtaa klassikon 27.1.2013
  5. MP-messut on suomalaiselle motoristille vahvasti sosiaalinen tapahtuma 2.2.2014