/ @ Moottoriurheilu

mika_kallio_italtrans_2014

Moto2-luokan MM-pisteissä toisena oleva Mika Kallio, 31, allekirjoitti torstaina ensi vuotta koskevan sopimuksen italialaisen Italtrans-tiimin kanssa. Sopimus on 1+1 -vuotinen.

Uusi sopimus tietää, että Kallion nelivuotinen yhteistyö belgialaisen Marc VDS -tallin kanssa tulee päättymään kuluvaan kauteen. Suomalaiskuljettajan luokkana säilyy kuitenkin Moto2-luokka, jossa Kallio on ajanut vuodesta 2011 lähtien.

Halukkuutta MotoGP-luokkaankin olisi löytynyt, niin Kallion kuin siellä ajavien tiimienkin taholta, mutta 13. MM-kauttaan ajava konkari päätyi lopulta valitsemaan itselleen tutun Moto2-luokan.

– Loppusuoralla kävin neuvotteluja myös kahden MotoGP-tiimin kanssa, mutta päädyin lopulta Italtransiin. Tärkeimpinä tekijöinä olivat tiimin kunnossa olevat taustat, kilpailukykyinen kalusto, Kalexin pyörät ja se, että olin tiimille koko ajan heidän ykkösvaihtoehtonsa, Kallio kertoi.

– MotoGP-tiimeille puolestaan tuntui olevan tärkeintä, että kuljettaja olisi valmis ajamaan ilman palkkaa tai pelkästään sponsoritulojen turvin. Itselleni se ei ollut vaihtoehto, Kallio jatkoi.

– Italtrans taas toi selkeästi esiin sen, että he ovat valmiita satsaamaan sekä minuun että kilpailutoimintaansa.

– Marc VDS:n tapaan Italtransin taustalla on perheyritys. Sekin oli minulle yksi tärkeä seikka valintaa pohtiessani, sillä tiimin toiminta ei ole sidoksissa pelkästään sponsorieuroihin. Lisäksi porukka vaikutti mukavalta ja heistä paistoi selkeästi intohimo moottoriurheiluun.

– Ne sinetöivät lopulta valintani.

Italtransilla kokenut Kallio saa rinnalleen 19-vuotiaan italialaisen Franco Morbidellin, joka ajaa tänä vuonna ensimmäistä kauttaan Moto2-luokassa.

– Morbidelli on yksi luokan lupaavimmista tulokkaista, joka on jo osoittanut kuuluvansa sarjaan. Ensi vuonna hän tulee varmasti olemaan vieläkin paremmassa kyydissä, Kallio spekuloi.

Vuonna 2013 Morbidelli ajoi vielä Superstock600-luokan EM-sarjaa, eli samaa sarjaa, jota suomalaiset Niki Tuuli, Eemeli Lahti ja Valter Patronen tänä vuonna kiertävät Kallionkin mentoroiman Kallio Racingin riveissä. Tuolloin Morbidelli voitti luokan mestaruuden.

Aiheeseen liittyen

  1. Kalliolle jatkosopimus Marc VDS Racingin kanssa 1.10.2013
  2. Takarenkaan pito-ongelmasta kärsinyt Kallio jäi kärkikymmenikön ulkopuolelle 15.7.2013
  3. Mika Kallio solmi jatkosopimuksen Marc VDS-talliin 19.10.2012
  4. Kallio uuden MotoGP-pyörän testeissä Mugellossa 15.6.2011
  5. Mika Kallio yhdeksäs Barcelonassa ensimmäisen kierroksen kolarointien jälkeen 17.6.2013