/ @ Moottoriurheilu

Mika_Kallio_7_2011

30-vuotias Kallio on allekirjoittanut jatkosopimuksen nykyisen työnantajansa, belgialaisen Moto2-tiimi Marc VDS Racingin kanssa.

Sopimus on yksivuotinen ja tarkoittaa Kalliolle neljättä peräkkäistä kautta belgialaistiimin väreissä.

– Tarjolla oli myös muutama muu hyvä vaihtoehto, mutta nykyinen tuttu tiimi veti lopulta pisimmän korren. Tiimi on osoittanut kilpailukykynsä ja kuuluu Moto2-luokan kärkiporukkaan, joten se oli sopimusneuvottelujen alusta lähtien yksi varteenotettavimmista vaihtoehdoista, Kallio iloitsee.

– Jos olisin lähtenyt uuteen tiimiin, olisi kaikki täytynyt aloittaa alusta. Uusi tiimi olisi myös merkinnyt epävarmuutta ja mahdollisesti jopa uutta pyörämerkkiä, mutta nyt Marc VDS:n kanssa meillä on jo olemassa hyvä, toimiva pohja ja kaikki säilyy myös kaluston osalta pääosin ennallaan.

Kallio taustajoukkoineen kävi intensiivisiä sopimusneuvotteluita myös F1-luokasta tutun Caterhamin kanssa, joka aikoo ensi kaudella debytoida moottoripyöräpuolella, MM-sarjan Moto2-luokassa.

– Projekti vaikutti todella mielenkiintoiselta ja olimmekin heidän kanssaan jo aika pitkällä sopimusneuvotteluissa, mutta yhteinen taival Marc VDS:n kanssa painoi lopulta vaakakupissa enemmän.

Moto2-luokan lisäksi Kalliolle oli tarjolla paikka myös MotoGP-luokasta.

– MotoGP-luokan tiimillä olisi ollut käytettävissään Ducatin tämän vuoden tehdaspyörät. Se ei sitten loppujen lopuksi kuitenkaan kiinnostanut niin paljon, sillä Ducatit eivät ole pystyneet ajamaan kärjessä tänä vuonna.

Vuosina 2009–2010 MotoGP-luokassa ajanut Kallio on usein korostanut, että ajaa mieluummin hyvässä Moto2-luokan tiimissä kuin keskinkertaisessa MotoGP-luokan tiimissä.

– Nykyistä tallivalintaa tuki myös se, että Marc VDS:n kanssa pystyn jatkamaan MM-sarjaan takaisin pyrkivän Michelinin rengastestejä, joita olen suorittanut tänä vuonna jo pariin otteeseen, ja aion jatkaa myös ensi vuonna. Toisten tallien kanssa se ei välttämättä olisi onnistunut.

Aiheeseen liittyen

  1. Kallio allekirjoitti sopimuksen Italtransin kanssa 28.9.2014
  2. Mika Kallio solmi jatkosopimuksen Marc VDS-talliin 19.10.2012
  3. Misanon kakkossija pettymys Kalliolle 14.9.2014
  4. Kalliolle uran 16:s voitto Indianapolisissa 10.8.2014
  5. Kalliolle kauden paras kisaviikonloppu Aragonissa 18.9.2011