/ @ Moottoriurheilu

juha_salminen_italia_2013

Juha Salminen joutui tyytymään kuudenteen sijaan enduron Italian sarjan Bobbion osakilpailun jälkimmäisenä ajopäivänä. Haastavat olosuhteet olivat tällä kertaa sananmukaisesti ylitsepääsemättömät pikkuluokan pyörälle.

– Siellä sitä suditeltiin liukkaassa kivirännissä. Eihän siitä yhtään mitään tule, jos pyörä ei liiku eteenpäin. Se kyllä näkyy armotta kellossa, kun pyörää joutuu työntämään, kertoi Salminen harmissaan.

Crossitestillä mallikkaasti edenneen Salmisen suurimmat vaikeudet osuivat lauantain tapaan pitkälle endurotestille.

– Pätkä sujui ensimmäisellä kierroksella vielä ihan hyvin, kun järjestäjät olivat lapioineet uraan savea. Mutta sitten kun se kului ja kivet tulivat taas näkyviin, niin ajat painuivat poskettoman huonoiksi. No, tällaisia ongelmia on koettu ennenkin ja ei auta muuta kuin vain yrittää. Toivotaan nyt, että MM-sarjassa vastaavalta vältytään.

Italian sarjan viidennen osakilpailun voittoon ajoi lauantain tapaan italialainen Alex Salvini. E2-luokan MM-sarjaa johtava ja Italian mestaruutta puolustava Salvini kukisti Salmisen lukemin 2.15,82. Eero Remes oli yleiskilpailussa 11:s 43 sekuntia Salmisen takana.

Salvinin voitto oli vakuuttava, sillä hän peittosi maanmiehensä Thomas Oldratin 47,74 sekunnilla.

Italian sarjan seuraava osakilpailu ajetaan 7. heinäkuuta San Giacomo di Roburentin maisemissa.

Sitä ennen Salmisen ohjelmaan sisältyvät kesäkuun toisella puoliskolla ajettavat Romanian ja Kreikan MM-osakilpailut, sekä X Games Münchenissä. Husqvarnalla kilpaileva Salminen on E1-luokan MM-pisteissä kolmantena.

– Aika kiivastempoinen ja mielenkiintoinen kesäkuu tästä on tulossa, mutta sitten helpottaa hetkeksi. Hyvä niin, sillä kyllä siihen mennessä motskarilla onkin tullut taas ajettua enemmän kuin lääkäri sallii, hymyili Salminen.

Bobbion pitkä endurotesti kivenä kengässä lauantaina

Juha Salminen sijoittui kolmanneksi Bobbiossa ajetussa enduron Italian sarjan kauden neljännessä osakilpailussa lauantaina.

– Ihan ok tulos ja ajollisesti hyvä suoritus lukuun ottamatta yhtä pientä virhettä. Harmi vain, että se osui pahaan paikkaan. Keula lähti alta ison ylämäen alla ja kun vauhti katosi, niin se meni sellaiseksi könyämiseksi päästäkseni mäen ylle, harmitteli sarjassa parhaana ulkomaalaiskuljettajana toisena oleva Salminen.

Yleiskilpailun voittoon ajoi mestaruutta puolustava italialainen Alex Salvini 26,65 sekunnin erolla maanmieheensä Thomas Oldratiin. Salmisen eroksi kärkeen kertyi 59,81 sekuntia. Kahdeksanneksi päätynyt Eero Remes jäi Salmisesta puolestaan melko tarkalleen minuutin.

– Crossitesti kulki tänään ihan hyvin samoin kuin lyhyempi endurotesti. Pitkä endurotesti sujui sekin mallikkaasti ensimmäisellä kierroksella jäätyäni Salvinista vain kolme sekuntia. Sen jälkeen tuo testi myllääntyi ja märässä kivikossa ajettaessa tällainen pikkuluokan pyörä ei ole tunnetusti parhaimmillaan.

– Tuosta pitkästä pätkästä muodostui kuvainnollisesti kivi kenkääni. Siellä tuli seuraavilla kierroksilla turpaan oikein huolella, kertoi E1-luokan Husqvarnalla kilpaileva Salminen.

Aurinko paistoi Bobbion osakilpailuviikonvaihteen avauspäivänä, mutta reitti oli edelleen märkä sateiden jäljiltä.

– Kuraa oli kyllä ihan riittävästi. Eipä silti, ei tässä reitissä ollut silti mitään ylitsepääsemätöntä, mitä nyt nuo kivirännit aiheuttivat hankaluuksia ylöspäin ajettaessa. Erikoiskokeet olivat hyvin haastavia, mutta nimenomaan positiivisessa mielessä. Ei muuta kuin entistäkin kovempi yritys päälle sunnuntaina virheitä välttäen, sanoi saapasmaan sarjassa ensimmäistä mestaruuttaan tavoitteleva Salminen.

Aiheeseen liittyen

  1. Salminen suditteli neljänneksi Italian liukkaissa kiviränneissä 23.4.2013
  2. Salminen hyvässä terässä Espanjan MM-enduroon 23.4.2012
  3. Salminen ajoi toiseksi Italiassa 6.4.2013
  4. Salminen takoi täyden MM-potin Pontsissa 7.4.2011
  5. Salminen palasi pikaisesti podiumille Argentiinassa 24.3.2013