/ @ Moottoriurheilu

Salminen_2011

Juha Salminen lähtee hyvässä iskussa enduron MM-sarjan kauden kolmanteen osakilpailuviikonvaihteeseen, joka ajetaan toukokuun alussa Espanjan Munitibarissa.

Salminen teki terävää jälkeä Italian sarjan avauksen muodossa ajamassaan tärkeässä testikilpailussa Bella Potenzassa. Moninkertainen maailmanmestari oli E2-luokan Husqvarnalla koko joukon nopein avauspäivänä täydentäen työnsä yleiskilpailun viidennellä sijalla sunnuntaina.
– Nämä kaksi päivää palvelivat täysin tarkoitustaan. Ei huono, ei tosiaankaan huono viikonloppu, vahvisti Salminen.

Salminen ajoi MM-kauden käynnistäneissä Chilen ja Argentiinan osakilpailuissa kaksi luokkavoittoa. Italiassa pyörän moottorissa kokeiltiin muutamia uusia juttuja.

– Katsotaan nyt, millaisella pyörällä puolentoista viikon kuluttua Espanjan MM:ään lähden. Se on puhelinpalaverin paikka maanantaina, sillä paria seikkaa pitää vielä pohtia. Pyörä oli kuitenkin ok jo Etelä-Amerikan kiertueella, joten hyvillä vehkeillä kyllä Espanjassakin vedetään.

Salminen vierailee myös Ranskan sarjassa

Salminen jäi Italian sarjan toisena kilpailupäivänä voiton vieneestä isäntämaan Simone Albergonista 29,38 sekuntia. Alex Salvini, Jonathan Manzi ja Thomas Oldrati täydensivät italialaisen kärkikvartetin ennen kisan nopeinta ulkomaalaiskuljettajaa.

– Jouduimme antamaan italialaisille ehkä vähän liikaa tasoitusta, koska lähdimme liikkeelle kaukaa heidän jälkeensä. Varsinkin endurotesti oli jo ensimmäisellä kierroksella melkoista kuravelliä, kertoi Salminen.

– Ajollisesti päivä sujui ihan hyvin pientä tussailua lukuun ottamatta. Ajoin päivän toiseksi viimeisellä pätkällä, eli enskatestillä liian kovaa uraan ja kaaduin, jatkoi Salminen.

Salminen ei aja avausosakilpailujen menestyksestä huolimatta täyttä sarjaa Italiassa. Pääpaino pidetään tiukasti MM-sarjassa ja jo uran 14:nnen henkilökohtaisen mestaruuden tavoittelussa. Kaikki muu valikoitu ohjelma valjastetaan palvelemaan tätä tavoitetta.

– Näillä näkymin ajan MM-sarjan seuraavan ulkopuolisen kilpailun Ranskan mestiksen merkeissä Menden lähettyvillä, suunnittelee Salminen.

Bellassa Salmisen lisäksi Suomen enduromainetta puolustivat E1-luokassa kilpailevat Eero Remes, Matti Seistola ja Antti Hellsten. Salmisesta 16 sekuntia jäänyt Remes oli sunnuntain yleiskilpailussa seitsemäs, Seistola kymmenes ja Hellsten 19:s.

Seistolan ero voittajaan oli 1.13 ja Hellstenin 2.01 minuuttia.

Aiheeseen liittyen

  1. Salminen palasi podiumille Espanjan MM-endurossa 13.5.2013
  2. Eero Remes nopein suomalainen Espanjan maastoissa 5.3.2012
  3. MM-kärki Salminen jatkoi podiumputkea 15.5.2011
  4. Salminen ajoi tuplasti toiseksi Argentiinan MM-endurossa 24.3.2013
  5. Salminen takoi täyden MM-potin Pontsissa 7.4.2011