/ @ Moottoriurheilu

juha_salminen_2013

Juha Salminen sijoittui luokassaan molempina päivinä toiseksi San Juanissa ajetussa enduron MM-sarjan Argentiinan osakilpailussa. Salmisen Husqvarna-tiimikaveri Matti Seistola oli puolestaan tuplasti kolmas.

Ranskalainen Antoine Meo on vienyt nimiinsä kauden kaikki neljä E1-luokan kisapäivää. Salminen pisti hallitsevan mestarin tosin jälleen todella tiukoille jääden sunnuntaina voittajasta 11,43 sekuntia. Ero puolittui avauspäivään nähden.

– Hyvää kilvanajoa ja tiukkaa vääntöä alusta loppuun. Virheetön päivä minulta ja olen tyytyväinen sijoitukseen. Jos nyt jotain jossitellaan, niin extreme-testi olisi saanut olla vähän haastavampi. Siitä olisi saattanut olla etua minulle, totesi Salminen.

Meon ja Salmisen välinen hurja sekuntitaistelu huipentui sunnuntain viimeiselle vedolle. Viidennelle endurotestille lähdettiin 4,01 sekunnin ranskalaisjohdossa. Kaksikko oli jakanut pätkäpohjat keskenään neljällä aiemmalla endurotestillä.

Meo hoiti hermoja raastaneen maastokokeen 7,42 sekunnilla edukseen.

– Meo meni todella kovaa ja vaikka pistin kaiken mahdollisen peliin, niin en pystynyt vastaamaan enää hänen vauhtiinsa. Kyllähän tämä oli sellaista venymistä koko päivän. Ja se onnistuikin hyvin, sillä pätkäajat pysyivät koko ajan tasaisina.

Seistola ajoi läpi sunnuntain kärkitriossa, mutta loppupäivästä Meon ja Salminen menivät vastustamattomasti menojaan. Salminen kukisti Seistolan 21,26 sekunnilla.

Parhaimmillaan jo neljäntenä edennyt Eero Remes täydensi E1-luokan suomalaismenestystä kuudennella sijalla. Remeksen kohtaloksi koituivat endurotestit, joilla hän joutui taipumaan kärjelle aivan liian paljon.
Remes jäi voittajasta 1.26,95 ja ero syntyi käytännössä endurotesteillä. Hän ajoi pohjat-ajat kolmelle crossi- ja yhdelle extreme-testille.

Meolla on koossa Chilen ja Argentiinan osakilpailujen jälkeen maksimipisteet 80. Salminen on toisena 18 pistettä Meosta. Seistola puolestaan tulee neljä pistettä Salmisen takana. Remeksen pistesaldo 45 riittää viidenteen sijaan.

– Kolme kakkostilaa ja yksi viides sija. Ei tämä ole ollenkaan huono alku kaudelle, vaikka matkassa olikin vähän epäonnea Chilen toisen ja Argentiinan ensimmäisen ajopäivän osalta, tilitti Salminen.

Marko Tarkkala ajoi E3-luokassa kauden tähän mennessä parhaimman sijoituksensa päätyen kahdeksanneksi. Hän jäi voiton vieneestä virolaisesta Aigar Leokista kolme minuuttia.

Salmisen viime kauden italialainen tiimikaveri Alex Salvini teki täydellistä työtä E2-luokassa voittamalla molemmat ajopäivät. Hän oli kahdesti myös yleiskilpailun ykkönen.

MM-sarjan seuraavat osakilpailut odottavat vuoroaan 11.-12. toukokuuta Espanjan Puerto Lumbrerarissa.

Sitä ennen Salminen ajaa huhtikuussa kaksi Italian sarjan osakilpailua Camerinossa ja Tolmezzossa.

San Juan, Argentiina.
Enduromoottoripyöräilyn MM-sarjan 4/14 osakilpailu, luokka E1:
1) Antoine Meo Ranska, KTM 52.09,42, 2) Juha Salminen Suomi, Husqvarna + 11,43 sekuntia jäljessä, 3) Matti Seistola Suomi, Husqvarna + 32,69, 4) Simone Albergoni, Italia, Honda + 1.20,04, 5) Thomas Oldrati Italia, Husaberg + 1.20,89, 6) Eero Remes Suomi, TM + 1.26,95.

MM-pistetilanne:
1) Meo 80, 2) Salminen 62, 3) Seistola 58, 4) Oldrati 48, 5) Remes 45, 6) Albergoni 42.

Aiheeseen liittyen

  1. Salminen ajoi toiseksi Italiassa 6.4.2013
  2. Salminen kahdesti toinen Romanian MM-endurossa 17.6.2013
  3. Salminen palasi podiumille Espanjan MM-endurossa 13.5.2013
  4. MM-kärki Salminen jatkoi podiumputkea 15.5.2011
  5. Salminen takoi täyden MM-potin Pontsissa 7.4.2011