/ @ Moottoriurheilu

paivarinta_2_2012

Ratamoottoripyöräilyn avoimen Saksan mestaruussarjan, IDM:n, sivuvaunuluokan hallitseva mestaripari Pekka Päivärinta/Adolf Hänni puolusti titteliään menestyksellä. Suomalais-sveitsiläinen kaksikko varmisti mestaruuden uusimisen kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa Sachsenringin radalla Saksassa.

Päivärinta/Hänni duo ei Sachsenringilläkään sahannut poikki koko kauden kestänyttä voittoputkeaan vaan kukisti arkkivastustajansa Kurt Hockin komentaman kaksikon 0.299 sekunnin erolla. Päivärinnan pistesaldo kirjoitetaan maksimiluvuin 175, eikä kakkosena majaileva Hock sitä enää pysty saavuttamaan, sillä eroa on 35 pistettä ennen Hockenheimissa ajettavaa IDM-finaalia.

Sachsenringin kilpailu palveli myös tulevaa, sillä ensi viikonloppuna ajetaan MM-sarjan päätösosakilpailu LeMansin radalla. Voitto Hockista ja kisan nopein kierrosaika antavan vastustajille ajateltavaa.

– Ajettiin ensimmäisen kerran tällä radalla alle 1:28 ja käytetyillä renkailla. Se kertoo että meidän vauhti on kohdallaan ja sitä paitsi voitettiin Hock ensimmäistä kertaa täällä, totesi voittaja ja summasi kilpailun ratkaisut.

– Kisa oli tiukka. Hock ohitti meidät viimeisellä kierroksella, kun jäätiin varvattavan taakse jumiin. Kuittasin kaverin toiseksi viimeisessä mutkassa. Käänsin tylysti sisälle ja päästiin ohi.

Aiheeseen liittyen

  1. Päivärinta ja Hänni myös Saksan mestareiksi 18.9.2011
  2. Pekka Päivärinta jatkaa voittokulkuaan 23.4.2012
  3. Päivärinta ja Hänni voittivat IDM-osakilpailun, MM-sarja alkaa 14.5.2011
  4. Päivärinta ja Hänni maailmanmestareita 28.8.2011
  5. Päivärinta ja Hänni voittivat Schleizissa 15.5.2011