/ @ Moottoriurheilu

Mauno_Hermunen_2012

Viime kauden MM-nelonen Mauno Hermunen aloitti loistavasti moottoripyörien supermoton uuden MM-kauden, joka polkaistiin käyntiin viikonloppuna Italian Ottobianossa. Sunnuntaina Hermunen voitti kaksi kolmesta kilpaerästä. Ainoa miinus tuli avauserän hylkäyksestä.

Hermunen ajoi sunnuntaina MM-avauksessa voitot toisessa ja kolmannessa erässä. Ensimmäisessä erässä vantaalainen saapui ruutulipulle toisena, mutta hänen suorituksensa hylättiin. Yhteistuloksissa Hermunen oli neljäs.

– Pyöräni ei käynnistynyt ensimmäisessä erässä, kun muut lähtivät tutustumiskierrokselle. Sinä aikana saimme pyöräni mekaanikkoni kanssa käymään, mutta jouduin lähtemään erään viimeisenä. Nousin erässä toiseksi, mutta joku teki protestin siitä, että sain ulkopuolista apua. Se meni läpi ja minut hylättiin, Hermunen selvitti.

– Muihin eriin lähdetään supermotossa edellisen erän tulosten mukaisesti. Jostain syystä lähdin toiseen erään toiseksi viimeiseltä paikalta, mutta siis kuitenkin perältä. Ajattelin, että ajan aivan raivolla, ja nousinkin lopulta erävoittoon.

– Kolmanteen erään lähdin varmana siitä, että voitan, jos en kaadu. Nyt en ajanut ”rajoillani”, mutta parhaimmillani johdin erää 20 sekunnilla. Löysäsin lopussa, ja otin varman voiton.
– Nyt ajettiin sadekelissä, missä tiesin olevani nopea. Mutta olen kyllä sitä myös kuivalla. Täytyy vain toivoa, ettei tule enää hylkäyksiä, Hermunen naureskeli lopuksi.

MM-avauksen voitti ranskalainen Thomas Chareyre. Italian Ivan Lazzarini oli toinen ja saman maan Christian Ravaglia kolmas. Kausi sisältää yhteensä kuusi MM-osakilpailua.

Hermusen kanssa isobritannialaista SHR Supermoto -yksityistiimiä edustava Sami Salstola ajoi EM-sarjan avauksessa samalla Ottobianon radalla yhteistulosten neljänneksi. Salstola oli avauserässä toinen ja toisessa kolmas, mutta kaatuminen kolmannen erän lähdössä johti sijaan 13. EM-osakilpailun voitti hollantilainen Devon Vermeulen.

Aiheeseen liittyen

  1. Hermusen vauhti kestää Saksassa 25.5.2011
  2. Hermuselle toinen Italian mestaruus 1.9.2013
  3. Suomelle MM-pronssia supermoton maajoukkuekilpailusta 2.10.2011
  4. Hermunen voitolla MM-sarjan kärkeen 30.5.2011
  5. Antti Pyrhösellä kelpo kauden avaus Hollannissa 5.3.2012