/ @ Moottoriurheilu

Mauno_Hermunen_2_2011

Suomen joukkue ajoi moottoripyörien supermoton MM-maajoukkuekilpailussa pronssille sunnuntaina Espanjan Alcanizissa. Suomen ykkösnyrkki, henkilökohtaisessa MM-sarjassa neljäntenä oleva Mauno Hermunen voitti yhden erän ja oli kertaalleen kolmas. Häntä säestivät kotimaan radoille pääasiassa keskittyvät Toni Klem ja Asseri Kingelin. Maailmanmestaruuden vei odotetusti Ranska.

– Erien lähtöpaikat määräytyivät lauantain karsinnan perusteella siten, että toinen kuljettajamme pääsi kakkosruutuun ja toinen paikalle 18. Olin ensimmäisessä erässä Kingelinin kanssa, ja lähdin taaempaa. Sain silti erittäin hyvän lähdön ja olin ensimmäisen kierroksen jälkeen jo kuudentena. Kaaduin kerran, mutta nousin silti kärkeen ja ajoin erävoittoon. Kingelin oli pitkään kolmantena, mutta kaatuminen pudotti hänet lopulta seitsemänneksi, Hermunen kertasi.

– Toisessa erässä Kingelin kaatui lähdössä ja Klem sammutti pyöränsä ensimmäisellä kierroksella hiekkaosuudella. Erä olikin joukkueemme kannalta huono. Kingelin oli 17:s ja Klem 21:s.

– Kolmannessa erässä lähdin jälleen takaa, mutta nyt starttini ei ollut yhtä hyvä kuin ensimmäisessä. Ohitin kuitenkin ison osan kuskeista ja olin maalissa kolmas. Klem kaatui, ja jäi 17:ksi.

– Suomi on ollut kerran aikaisemminkin MM-pronssilla, mutta tällä kertaa mukana olivat MM-sarjan parhaat kuljettajat. Meidän joukkueessa ajoi kaksi pääasiassa SM-sarjassa kilpailevaa kuskia, mikä lisää MM-pronssin arvoa.

Ranska juhlii maailmanmestaruutta ja Iso-Britannia MM-hopeaa.

Aiheeseen liittyen

  1. Suomen maajoukkue kahdeksanneksi Supermoton MM-kilpailussa 8.10.2013
  2. Hermuselle toinen Italian mestaruus 1.9.2013
  3. Supermoton SM-kilpailut lauantaina Hyvinkäällä 24.8.2012
  4. Salminen ajoi MM-pronssia 22.10.2012
  5. Hermusen MM-osakilpailuvoitto haihtui protestiin ja erähylkäykseen 18.4.2012