/ @ Moottoriurheilu

Mauno Hermunen

Hallitseva moottoripyörien supermotojen Saksan mestari Mauno Hermunen jyrää sarjassa vakuuttavasti myös tällä kaudella. Hermunen oli nopein kauden toisen osakilpailun kaikilla ajojaksoilla sunnuntaina. Vantaalainen Husqvarna-kuljettaja voitti harjoitukset, aika-ajon sekä kaksi kilpaerää, ja jatkaa sarjan kärjessä maksimipistein.

– Vakuuttavan hyvinhän se taas meni, joten ei tässä voi olla kuin tyytyväinen. Ensimmäisessä erässä meinasi olla liukasta, kun noin puolessa välissä erää alkoi sataa. Piti ajaa ”kieli keskellä suuta”, vaikkei kukaan ajanut lähelläkään minua, Hermunen kertoi.

– Toinen erä olikin sitten kaikin puolin todella helppo, kun ratakin oli kuiva. Ajoin alussa pari nopeaa kierrosta, jolloin muut jäivät minusta. Lopun sainkin ajaa rauhassa.

Hermusen kausi jatkuu ensi viikonloppuna Bulgarian Plevenissä, missä ajetaan MM-sarjan toinen osakilpailu. Hermunen on hallitseva MM-pronssimitalisti ja tämän kauden sarjassa avauksen jälkeen toisena.

Aiheeseen liittyen

  1. Hermusen MM-osakilpailuvoitto haihtui protestiin ja erähylkäykseen 18.4.2012
  2. Hermuselle toinen Italian mestaruus 1.9.2013
  3. Hermunen nousi osakilpailuvoitolla MM-pronssille 29.11.2010
  4. Hermunen ajoi täydet MM-pisteet Sveitsissä 22.8.2012
  5. Hermunen voitolla MM-sarjan kärkeen 30.5.2011