Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Hesketh V1000 1982 (Barber-museo)
Hesketh on brittiläinen, Alexander 3:s loordi Hesketh`in 1980 ensi kerran perustama, kalliiden ja laadukkaaksi tarkoitettujen moottoripyörien pienvalmistaja, jonka viimeisin 2013 alkanut yritys on valmistanut 24kpl "24"-malliaan - nimi juontuu James Hunt`in Hesketh 308B:llä Hollannin F1-GP:n voiton saavuttaneen auton kilpailunumerosta. Laajimmin levinneitä malleja ovat Hesketh V1000 yhtiön omalla mutta WESLAKE:n suunnittelemalla ja tekemällä V2-moottorilla, sekä sen Hesketh- ja Nick Broom-jatkokehitelmät mittavasti parannetulla moottorilla, joiden valmistusmäärä lie muutama sata kappaletta.

Tiivis esittely löytyy toistaiseksi Vähän_myydyt_125-mallit-jutun historia-osiosta vuoden 1980 kohdalta, ja sieltä monisivuinen Motorcycle Classics-kirjoitus yhtiön historiasta sekä kehitystyöstä. Insinööri Nick Broomin muutoksin Hesketh V1000 ja sen seuraajamallit ovat kehittyneet onnistuneiksi herrasmiespyöriksi, ja tällainen on käynyt vierailulla Suomen "Brittirallissa" joitain vuosia sitten. Yksi alkusarjan Hesketh V1000 näyttää olevan esillä Suomen MP-Museossa Lahdessa (Ace Corner).

Hesketh Valiant Supercharged vuodelle 2018

Tilauksesta valmistettava Hesketh Valiant on vuodesta 2018 lähtien saatavilla vaihtoehtoisesti 210 hevosvoiman S&S:n X-Wedge-moottorilla Hesketh Valiant Supercharged-mallina. Hinta ilman Suomen veroja kuuluu ranskankielisen, kuvilla varustetun lähdejutun perusteella olevan vähintään 56.590€, ja pyörähurjimus edustaa "Café racer"-tyylisuuntaa.


Linkit=


Katso myös

Listaa brittivalmistajista, joille on (tai suunnitteilla) valmistajajuttunsa motot-Wikissä:

Varaosat kaikkiin mopoihin Mopo Sportista