/ @ Moottoriurheilu

ISDE2011_ Day1_Remes_by Arttu Kauranne_opt

Kuuden päivän enduron MM-joukkuekilpailu käynnistyi maanantaina Kotkan-Haminan seudulla vahvasti Suomen Trophy-joukkueen komennossa. Järvenpääläinen Eero Remes ajoi pohja-ajat kaikille päivän kahdeksalle maastokokeelle. Suomen joukkue johtaa kilpailua reilun viiden minuutin erolla seuraavana olevaan Espanjaan nähden. Australian joukkue on ottanut kiinnityksen pronssimitaliin ollen Suomea lähes kahdeksan minuuttia perässä.

– Kovaa tultiin, mutta turhat riskit otettiin ajamisesta pois. Kaikilla jätkillä on varmasti vielä varaa kiristääkin vauhtia, mutta siihen ei näyttäisi olevan nyt tarvetta. Tämän päivän tasoinen suoritus riittää hyvin, meillä on ensisijaisena haasteena saada kaikki miehet maaliin, sanailee omaan suoritukseensa tyytyväinen Juha Salminen.

Suomen joukkueella ei ollut päivän aikana mitään teknisiä murheita. Maastokokeiden liukkaus yllätti monet ja varsinkin aamun ensimmäisellä kierroksella tulokset vaihtelivat paljon kaatumisten johdosta.

– Sain heti aamusta hyvän ja rennon ajon päälle, ja selvisin koko päivän ilman virheitä. Samalla systeemillä jatketaan. Aikataulu on vähän turhan kireä, kun huollossa ei ehtinyt syömään, jos pyörään tarvitsi tehdä jotain, yleiskilpailua suvereenisti johtava Eero Remes kertoo.

Ensimmäistä kertaa ”Sixillä” ajava Matti Seistola tuskaili liukkauden kanssa sekä maastokokeilla että siirtymillä. Marko Tarkkala oli tyytyväinen nousujohteiseen päiväänsä, vaikka joutuikin ajamaan aamusta asti kuluneilla reiteillä. Päivän neljä maastokoetta ajettiin kahteen kertaan.

Valtteri Salonen ja Jari Mattila kiittelivät MM-sarjaa kiertävien kuljettajien kovaa kyytiä, jolloin he pystyivät aloittamaan kuuden päivän urakan varman päälle. He uskovat oman vauhtinsa vielä paranevan ajopäivien myötä.

Aloituspäivä osoittautui erittäin haasteelliseksi useille joukkueille. Valitettavasti myös Suomen juniorijoukkueen mahdollisuus mitaleille menetettiin Roni Nikanderin ja Kimmo Hurrin jouduttua keskeyttämään loukkaantumisten johdosta. Junior Trophyssa kovinta vauhtia piti maastojen puolesta kotikenttäetua saava Ruotsi. Ranska on ruotsalaisia perässä puolitoistaminuuttia ja Iso-Britannia on kolmantena reilut viisi minuuttia kärjelle jääneenä.

Naisten mestaruuskilpailussa Marita Nyqvist ajoi päivän toiseksi nopeimman ajan häviten ruotsalaiselle Jessica Jönssönille vain kolme sekuntia. Naisten joukkuekilpailussa Suomi on ensimmäisen päivän jälkeen neljäntenä.

Suomen Moottoriliiton valmennuspäällikkö Tomi Konttinen on syystäkin tyytyväinen Suomen kuljettajien aloitukseen.
– Miesten tulokseen voi olla erittäin tyytyväinen ja nuortenkin joukkueessa nähtiin hyviä ajosuorituksia ennen valitettavia keskeytyksiä. Tässä on vielä viisi pitkää päivää jäljellä, mutta mahdollisuudet voittoon ovat hyvät. Sixi on kuitenkin Sixi, ja mitä vain voi sattua, Konttinen muistuttaa.

Aiheeseen liittyen

  1. Suomi kolmantena Six Days Endurossa ensimmäisen päivän jälkeen 24.9.2012
  2. Suomalaiset vaikuttavassa kolmoisjohdossa kotimaan metsissä 9.8.2011
  3. Riku Rouhiaisen kausi alkoi takkuisesti 10.4.2012
  4. Suomelle MM-kultaa 16.8.2011
  5. Marko Tarkkalalla lupauksia herättävä MM-avaus 7.4.2011