/ @ Moottoriurheilu

Nikander_Riku_kuraspoorissa

Kuuden päivän enduron MM-joukkuekilpailu jatkui tiukassa suomalaiskomennossa Kotkan-Haminan seudulla. Suomen joukkue johtaa kilpailua reilut kymmenen minuuttia seuraavana olevaan Espanjaan ja parikymmentä minuuttia kolmantena olevaan USAn joukkueeseen nähden.

Suomalaisilla on myös kolmoisjohto kokonaiskilpailussa. Yleiskilpailun johdossa jatkaa Eero Remes ja toisena Juha Salminen. Miesten välinen ero kaventui toisen kilpailupäivän aikana. Suomalaismenestystä vahvisti Marko Tarkkala, joka nousi kokonaiskilpailun kolmanneksi.

E1-luokan ja yleiskilpailun johdossa oleva Eero Remes takoi päivän pohja-ajat viidellä maastokokeella. Rennon ajorytmin löytänyt Remes kertoi yleiskilpailun johtoaseman lisäävän vauhtia.
– Tietyllä tavalla yleiskilpailun johto antaa lisäpotkua, mutta ajan joukkueen eteen, enkä voi lähteä yksin hulluttelemaan. Huomenna on mukava päästä uusille maastokokeille, sillä olemme tahkonneet pari päivää samoja reittejä.

Juha Salmisen yhteenveto noudatti eilisen linjaa, sillä mies kertoi ajamisen kulkevan hyvin.
– Emme säästele ja tulemme sen minkä pääsemme, mutta järkevästi. Kilpailua ei voi kuitenkaan ajaa puolella kaasulla, sillä kontrolli häviää silloin täysin. Joukkueena meidän tarvitse tehdä mitään ihmeellistä; jatkamme vain samaan malliin, Salminen summasi.

Junior Trophyssa Ruotsi jatkoi kärjen nopeimpana. Ero toisena tulevaan Ranskaan ja kolmantena ajavaan Iso-Britannian joukkueeseen pysyi miltei eilisen tasolla.

Naisten mestaruuskilpailussa Suomi paransi asemiaan nousten toiseksi. Joukkueen tähtenä jatkoi kokonaiskilpailun kärjessä ajava Marita Nyqvist.

Suomen Moottoriliiton valmennuspäällikkö Tomi Konttinen oli luonnollisesti tyytyväinen toisen ajopäivän suorituksiin.
– Päivä meni eilisen tavoin. Olemme vauhdillisesti kärjessä, sillä Matti Seistola, Eero Remes, Juha Salminen ja Marko Tarkkala ovat ajaneet koko ajan kärjessä, ja Valtteri Salonen ja Jari Mattila ovat parantaneet suorituksiaan eiliseen verrattuna. Vauhti ei siis ole ongelma, mutta ajopäiviä on edelleen jäljellä ja huomenna uudet reitit. Tässä vaiheessa on kuitenkin helppo hymyillä, Konttinen kertoi.

Aiheeseen liittyen

  1. Suomi putosi Six Days Endurossa neljänneksi 25.9.2012
  2. Suomalaiset MM-endurokuljettajat maanjäristyksen keskellä 26.3.2012
  3. Suomi kolmantena Six Days Endurossa ensimmäisen päivän jälkeen 24.9.2012
  4. Seistolalle uran ensimmäinen MM-osakilpailuvoitto 15.5.2011
  5. Salminen ajoi tuplasti toiseksi Argentiinan MM-endurossa 24.3.2013