/ @ Liikenne, Moottoripyörä

ajokuva_kevari_2013

Moottoripyöräily kiinnostaa kuluttajia jälleen enenevässä määrin. Tämän todistaa suoritettujen kaksipyöräisten ajokorttien määrän kasvu.

”Ajettujen korttien määrän nousun myötä voisi olettaa, että pieni nytkähdys positiiviseen suuntaan on tapahtumassa.”, iloitsee Teknisen Kaupan MP-näyttelytoimikunnan puheenjohtaja Jukka Repo Sumeko Oy:stä.

Vuonna 2013 moottoripyörä- ja mopokortteja ajettiin noin 43 000, vuonna 2014 luku oli 44 000. Kun tietoa verrataan viime vuonna myytyjen moottoripyörien (3500) ja mopojen (7400) määriin, voi todeta potentiaalisen uusien pyörien ostovoiman istuvan vielä kotona. ”Erityisesti tästä syystä meillä on katse positiivisesti eteenpäin. Taantumasta viis, ala on valmis palvelemaan asiakkaitaan”, Repo toteaa.

Katseenkääntävät keulakuvat

”Tänä vuonna MP-messujen kävijöitä hemmotellaan, sillä tarjolla on merkittävän monta huippulaitetta.”, Repo kertoo. ”Lähes jokainen suuri valmistaja on tuonut markkinoille uuden 1000-kuutioisen – merkkinsä keulakuvan.”, hän jatkaa.

Näiden teiden kuninkaiden lisäksi ylpeästi esitellään myös Euroopassa suosiota nauttivat matkaenduro-pyörämallistot.

MP-messut ovat merkittävässä asemassa kaksipyöräisten maailmassa. ”Tapahtumaa kutsutaankin leikkimielisesti vuoden ensimmäiseksi kokoontumisajoksi. Messut kokoavat yhteen niin vanhat ystävät kuin matkan varrelta tutuiksi tulleet motoristikumppanit”, Repo sanoo. Moni astuu sisälle pelkkä unelma mielessään, mutta poistuu messuilta motoristina.

MP15 messukuvat Motot.net galleriassa

MP messut Motot.net tietopankissa

Messujen viralliset kotisivut

Aiheeseen liittyen

  1. Kaksipyöräisten rekisteröinnit laskivat edelleen 4.1.2011
  2. Mopo-onnettomuuksien määrä kasvanut – liikennekasvatukselta kaivataan apua 19.4.2012
  3. Jos ostat Hondan, voit voittaa sen hinnan takaisin 22.1.2013
  4. Länsi-Suomen MP-messut hyvällä mallilla 15.1.2014
  5. Kuvia mp-messuilta 2013 1.2.2013