/ @ Kevytmoottoripyörä, Liikenne, Moottoripyörä

mp_iltamaisema_2013

Onko lompakossasi uunituore prätkäkortti? Tai oletko saanut moottoripyöräkorttisi koulutuksen kautta esim. autokoulussa vuoden 1990 jälkeen? Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kartoittaa moottoripyöräilijöiden näkemyksiä uudesta, vuoden alussa voimaan tulleesta moottoripyöräkorttilaista kyselyllä, johon toivotaan vastauksia erityisesti niiltä henkilöiltä, jotka ovat saaneet moottoripyöräkorttinsa koulutuksen kautta.

Moottoripyöräkorttia koskevat muutokset ovat osa ajokorttilain kokonaisuudistusta, joka tuli voimaan 19.1.2013. Uuden lain mukaan moottoripyöräkorttiluokat ovat A1, A2 ja A. Uudistuksen tarkoituksena on parantaa moottoripyöräilyn turvallisuutta.

Mitä hyvää ja mitä huonoa nykyisessä moottoripyöräkoulutuksessa?

Trafi haluaakin selvittää moottoripyöräkortin hankkineiden näkemyksiä moottoripyöräkoulutuksesta ja uuden lain toimivuudesta. Kyselyllä haetaan mm. vertailutietoa siitä, mitä mieltä uuden ja vanhan lain aikana moottoripyöräkorttinsa hankkineet ovat koulutuksen määrästä tai toimivuudesta. Kyselyyn toivotaan vastauksia ensisijaisesti henkilöiltä, jotka ovat saaneet moottoripyöräkorttinsa koulutuksen kautta vuoden 1990 jälkeen.

Kyselyyn voi vastata osoitteessa www.linea.fi/mpkysely ja vastausaikaa on 30.11.2013 asti. Tutkimuksen toteuttaa Linea Konsultit Oy.

Vastanneiden kesken arvotaan 500 euron lahjakortti moottoripyöräkauppaan.

Aiheeseen liittyen

  1. Ajokorttisäännökset uuteen tarkasteluun 12.9.2013
  2. Mopokortti uudistuu kesäkuussa 29.4.2011
  3. Moottoripyöräkorttiuudistus karsi satunnaismotoristeja 16.5.2014
  4. Miten parantaisit uutta ulkoasua? Kerro ja voita VIP-jäsenyyttä 1.9.2012
  5. Kaksipyöräisten ajokorttitutkintojen määrä kääntyi pieneen kasvuun 29.1.2015