/ @ Moottoriurheilu

niklas_ajo_2_2013

Niklas Ajo poimi talteen 15. sijan myötä yhden MM-pisteen Silverstonen radalla ajetussa Moto3-luokan Britannian osakilpailussa.

Paljon muhkeampaankin pottiin oli kaikki mahdollisuudet, mutta ne murenivat vajaat kolme kierrosta ennen maalia, kun Ajo kamppaili isossa ryhmässä sijalla 11 paikasta kymmenen nopeimman joukkoon.

Australialainen Arthur Sissis kaatui ja ajautui Ajon pyörän kylkeen. Suomalaistiimi Avant Tecnon KTM-kuljettaja pysyi pystyssä, mutta rytmi rikkoontui ja haarukassa olleet kuljettajat menivät vääjäämättömästi menojaan.

– Sissis kävi pyytämässä rehdisti anteeksi ja myöntämässä virheensä, joskaan eihän se tässä tilanteessa paljoa lohduttanut. Nämä ovat kilpailutilanteita, mutta tämä oli kuluvalla kaudella nyt jo neljäs kerta, kun kilpakumppani tavallaan pilaa mahdollisuuksiani. Ei näitä jäädä jossittelemaan, mutta kyllä tämä epäonni saisi jo riittää, kuittasi Ajo.

Ruudusta 11 terävästi liikkeelle lähtenyt Ajo avasi kilpailun tutun vahvasti nousten avauskierroksella jo kuudenneksi. Pian sen jälkeen hän joutui kuitenkin antamaan periksi, minkä jälkeen vääntö jatkui yhdeksän kuljettajan ryhmässä sijoilla 11-15.

– Startti oli tosi hyvä, mutta minulla oli sen verran kipeä olo, että huomasin aika nopeasti etten pysty puristamaan sellaista vauhtia läpi pitkän kisan. Piti vähän laskea vauhtia ja olla realisti, kertoi Ajo.

Ajo kiersi jo lauantaina Silverstonen 5900 metrin mittaista rataa yli 38 asteen kuumeessa.

– Kuumetta oli edelleen tänäänkin aamulla. Sitä saatiin lääkkeillä alas, mutta enhän minä ollut fyysisesti täysissä voimissani. Eipä silti, kyllä minulla oli vielä viisi kierrosta ennen maalia sellainen tunne, että voin taistella ryhmäni voitosta ja nousta kympin sakkiin, mutta sitten kävi näin.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua San Marinon radalla Misanossa.

– Takana on nyt kolme peräkkäistä kisaviikonloppua, joten tämä tauko tulee hyvään paikkaan. Silverstone toi tullessaan kaikesta huolimatta paljon positiivista ja hyviä kierrosaikoja. Ei muuta kuin lähdetään jatkamaan tästä ja pyritään pistämään taas vähän paremmaksi Misanossa, totesi Ajo.

Moto3-luokan kauden 11. MM-osakilpailun voittoon viiletti sarjaa johtava espanjalainen Luis Salom. Voitto oli Salomille jo kauden kuudes ja samalla toinen peräkkäinen.

Aiheeseen liittyen

  1. Kovan onnen soturi Niklas Ajo taisteli MM-pisteille Le Mansissa 20.5.2012
  2. Niklas Ajo taisteli pitkään kärkisijoista Austinissa 22.4.2013
  3. Niklas Ajon taistelu palkittiin MM-pisteillä Silverstonessa 17.6.2012
  4. Niklas Ajo nousi komeasti MM-pisteille Mugellossa 16.7.2012
  5. Niklas Ajo taisteli tuskista huolimatta hienosti yhdeksänneksi Malesiassa 22.10.2012