/ @ Moottoriurheilu

Niklas_Ajo_5_2012

Niklas Ajo menetti jo haarukassa olleen viidennen sijan harmittavalla tavalla Austinin radalla USA:ssa ajetussa Moto3-luokan kauden toisessa MM-osakilpailussa. Ajo leikkasi vaiherikkaan kisan maalilinjan loppujen lopuksi yhden pisteen tuoneella 15. sijalla.

– Oliveira (Miguel) tuli kylkeen aika hassussa paikassa ja aika typerällä tavalla, Ajo ihmetteli portugalilaiskuljettajan liikettä.

– Kaaduin, keräsin itseni ja otin sen, mitä täältä tuon jälkeen otettavissa oli. Tämä oli nyt tätä, kuittasi Ajo.

Ajo starttasi KTM:llään 18 kierrokseen kilpailuun ruudusta seitsemän taittaen matkaa kuudentena siihen asti, kunnes kisa keskeytettiin 12 kierroksen jälkeen punaisin lipuin hollantilaisen Jasper Iweman rajun kaatumisen seurauksena.

Tuomaristo päätti jatkaa kilvanajoa viiden kierroksen mittaisella uusintastartilla, johon suomalaisen Avant Tecno-tiimin väreissä kilpaileva Ajo ampaisi kuudennesta lähtöruudusta.

Ajo nousi avauskierroksella komeasti toiseksi käyden myöhemmin kävi kiivasta taistelua viidennestä sijasta australialaisen Jack Millerin kanssa.

– Harmittaa tietenkin vietävästi, mutta ajollisesti tämä kisa oli minulta hyvä. Molemmat startit olivat ihan ok ja lähdin jälkimmäisessä vielä vähän terävämmin liikkeelle ja olin jo toisena. Vauhti on hyvällä tasolla ja tästä jatketaan töitä seuraavaksi Euroopassa, vahvisti Ajo.

Kilpailun voittoon viiletti espanjalainen kTM-kuljettaja Alex Rins. Voitto oli Rinsille MM-uran ensimmäinen.

Palkintokorokkeelle nousi kaksi viikkoa sitten Qatarissa ajetun MM-avauksen tavoin kolme espanjalaista KTM-kuljettajaa. Maverick Vinales ajoi toiseksi ja Ajo Motorsportin Luis Salom kolmanneksi.

Rins ja kauden voitolla sekä kolmannella sijalla käynnistänyt Salom johtavat sarjaa pistein 41. Ajon kahdeksan pistettä riittävät 13. sijaan.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Jerezin radalla Espanjassa.