/ @ Moottoriurheilu

juha_salminen_2013

Juha Salminen on päättänyt jäädä sivuun Sardiniassa 30. syyskuuta-5. lokakuuta ajettavasta enduron kuuden päivän mittaisesta MM-joukkuekilpailusta.

– Tämä päätös ei pidä sisällään mitään suurta dramatiikkaa. Minulle tuli vain jossain vaiheessa sellainen fiilis ja ajatus erittäin raskaan alkukauden jälkeen, että tällä kertaa on parasta jättää Sixi väliin. Ajatus kauden venyttämisestä Sixin viemillä kahdella viikolla lokakuulle tuntui tavallaan ylitsepääsemättömältä, kertoo lajinsa menestynein urheilija Salminen.

Salminen kilpailee tällä kaudella henkilökohtaisen MM-sarjan lisäksi Italian sarjassa. Kiireiseen kisakalenteriin on sisältynyt myös X Games Münchenin olympiastadionilla.

– Kauden kuusi ensimmäistä kuukautta oli tosi rankkaa aikaa, joka vei mehuja miehestä. Pitkälle uralleni ei ole tuskin koskaan aiemmin osunut vastaavaa. Pyörällä on tullut ajettua tosi paljon tietenkin myös harjoittelu ja testaaminen huomioiden, luonnehtii 13 henkilökohtaista maailmanmestaruutta saavuttanut Salminen.

Suomen Trophy-miehistö on yltänyt kahdeksaan mestaruuteen ISDE:n (International Six Days Enduro) mittavassa historiassa. Niistä viimeisin heltisi vuonna 2011 kotiyleisön edessä Kotkan ja Haminan seudulla. Salmiselle tuo joukkuemestaruus oli kuudes.

– Olen ollut joukkuekisassa mukana vuodesta 1995 lähtien kahta poikkeusta lukuun ottamatta. Yksi ISDE jäi väliin loukkaantumisen vuoksi ja toinen siksi, että aikataulut eivät osuneet yksiin kilpaillessani USA:n GNCC-sarjassa. Sixi on tuonut mukanaan menestystä, mutta kyllä minun matkaani on toki mahtunut myös epäonnea.

Salminen viittaa epäonnella ensisijaisesti viime vuoteen, jolloin Saksassa ajettu Sixi päättyi hänen osaltaan pyörän teknisiin ongelmiin kolmannen ajopäivän aamuna. Suomen kuusikko sijoittui Saksassa viidenneksi Ranskan, Australian, Italian ja USA:n takana.

– Ranska on suuri suosikki myös Sardiniassa, mutta kyllä Suomikin saa sinne ihan ok-joukkueen kokoon, toteaa Salminen.

Salmisen päätähtäin siintää 7.-8. syyskuuta Ranskan St. Flour’issa, jossa vuoroaan odottaa henkilökohtaisen MM-sarjan päätösviikonvaihde.

Ranskan Antoine Meo on jo varmistanut E1-luokan maailmanmestaruuden, mutta Salminen käy tiukkaa vääntöä hopeasta Husqvarna-tiimikaverinsa Matti Seistolan kanssa. Salmisella on kahden pisteen etu Seistolaan.

Aiheeseen liittyen

  1. Salminen ajoi MM-pronssia 22.10.2012
  2. Suomen paras moottoripyöräurheilija Salminen siirtyy enduro 2-luokkaan 22.1.2012
  3. Salminen hyvässä terässä Espanjan MM-enduroon 23.4.2012
  4. Salminen päätti uransa MM-hopeaan 9.9.2013
  5. Salminen suditteli neljänneksi Italian liukkaissa kiviränneissä 23.4.2013