/ @ Liikenne

ajokuva_2012

Motoristi jää liikenteessä helposti toisilta liikkujilta huomaamatta. Moottoripyöräilijä jää pienen kokonsa vuoksi helposti autojen peilien kuolleisiin kulmiin tai katveeseen A-palkkien taakse. Suoralla tielläkin vastaantuleva motoristi voi valitettavasti jäädä havaitsematta.

Aivan liian usein sattuu vakavia onnettomuuksia, joissa vasemmalle kääntynyt tai sivutieltä tullut auto on leikannut suoraan motoristin eteen. Ennakointi ja tarkkavaisuus puolin ja toisin auttavat. Ajokauden alussa on syytä muistuttaa muita tienkäyttäjiä moottoripyöräilijöiden ilmestymisestä jälleen liikenteeseen.

Suomen motoristit SMOTO ry on kutsunut kaikkia jäsenkerhojaan aktiivisuuteen ja järjestämään Huomaa motoristi liikenteessä -tapahtumia omilla paikkakunnillaan. Alla olevassa listassa ovat ne paikkakunnat, jotka ovat ilmoittaneet omista tapahtumistaan.

Huomaa motoristi liikenteessä -tapahtumat

PORI

Pyöräilijät kokoontuvat Konepyöräklubin kerholle (osoite: Vanhakoivistontie 61) kello 9:15. Tapahtuma on tänä vuonna kahdessa paikassa Eetunaukiolla sekä Mikkolan Prisman pihassa. Aamulla pyöräkunnat jaetaan kerholla kahteen porukkaan. Pyöräletkat lähtevät klo 9:50 Eetunaukiolle ja Prismaan . Molemmissa paikoissa pyöräilijöitä on klo 13:00 asti.

JOKIOINEN

JMP MC järjestää jokavuotisen Kevätajelun lauantaina 27.4.2013. Lähtö ajelulle JMP:n tallilta (osoite: Keskuskatu 15, takapiha) klo 13.00. Ajettavan reitin pituus on noin 100 km. Illalla on ajokauden avausbileet kerholla.

LOHJA

Ladies’ Bike Club / WIMA Finland ry. järjestää yhdessä yhteistyökumppaneiden ja alueellisten moottoripyöräkerhojen kanssa Huomaa motoristit liikenteessä- tapahtuman klo 13:00–15:00 Lohjalla, Karnaisten ABC-liikenneaseman piha-alueella (os. Hossanmäentie 1, Lohja). Tapahtumassa on paikanpäällä motoristeja sekä muita tienkäyttäjiä. Ohjelmassa on mm. tietoiskuja liittyen moottoripyöräilyyn ja monenlaista materiaalia mukaan otettavaksi.

NASTOLA

MC Kitcstone lähtee liikkeelle näkyvästi isolla porukalla. Lähtö Novart Oy Nastolan tehtaan pihalta klo 10 ja parin tunnin lenkki moottoripyörämuseolle Lahteen. Vetäjänä toimivat Kemppaisen veljekset.

HÄMEENLINNA

Hämeenlinnan moottoripyöräilijät (Hämpy) järjestää tapahtuman aivan kaupungin keskustassa, kävelykato ”Reskalla”. Ohjelmassa mm. hidasajokilpailu ja bändi, Birdy Skirdy soittaa yleisön iloksi. Moottoripyörillä saapuville tiedoksi, että kävelykadulle ajetaan Saaristenkadun kautta ja pysäköinti tapahtuu ohjatusti. Jos Reska-kävelykatu täyttyy, on pyörille varattu lisätilaa Saaristenkadulta.” Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat mm. LähiTapiola ja Huviretki-ravintola, jossa lounastarjous Smoton jäsenille Huomaa päivän tapahtuman aikana.

Hämeenlinnan tapahtumaan on tulossa vahvistusta myös Forssasta, josta Forssan matkamotoristit tekevät yhteisajelun.

SIILINJÄRVI

Kuopion moottoripyöräklubi (KMC) järjestää Kuopion seutukunnan kaikille motoristeille huomaa motoristi liikenteessä -tapahtuman Siilinjärven alueella seuraavalla ohjelmalla:

Klo.11.00. alkaen kokoontuminen Vuorelassa Teboil Siilinhovilla (Itkolantie 1, 70910 Vuorela). Jaossa on ”Huomaa motoristi”-kampanjan materiaalia sekä seurustelua ja infoa kansalaisille moottoripyöräilijöistä liikenteessä.
Klo 12.00–12.30 Paraati (Ryhmäajo) Vanhaa Viitostietä Kasurilan Shellille. (Golftie 11, Siilinjärvi)
Klo 12.30–14.00 Tapahtuma jatkuu Shell Kasurilassa, missä sama ohjelma kuin aikaisemmin Teboil Siilinhovilla.

SAVONLINNA (huomaa poikkeava päivämäärä)

Tapahtuma järjestetään toukokuussa 11.5.2013, jolloin kaikki alueen moottorikerhot esittäytyvät Savonlinnan torilla.

Lisäksi seuraavilla paikkakunnilla tapahtuu

RAISIO

Kokoontuminen Varppeenaukiolla (KELA:n parkkialue). Tapahtuman aikataulu on klo 10:00–16:00. Tapahtumaan osallistuvat: SPR Raision jaosto, Varsinais-Suomen Raision palolaitos, sekä liikkuvan poliisin moottoripyöräpoliisi.

NURMIJÄRVI

Stalker from Finland järjestää Klaukkala-Nurmijärvi-Klaukkala kimppa-ajelun . Kokoontuminen alkaa klo 10:00 Lidl parkkialueella ja klo 11:00 on lähtö ajoreitille. Stalker from Finland -järjestöltä tulee ajelijoille heijastinliivit.

Aiheeseen liittyen

  1. Prätkällä Töihin –päivä 7.6. 2.6.2013
  2. Motoristin paras turva on motoristi itse 29.1.2015
  3. Prätkällä töihin perjantaina 6.6. 4.6.2014
  4. Jyväskylän Rompepäivä 2.1.2011