/ @ Moottoriurheilu

x-fighters_2013

Vuoden 2013 Red Bull X-Fighters World Tour -kiertue starttaa täydellä ryminällä 8. maaliskuuta Mexico Cityssä käytävän avausosakilpailun myötä. Mestaruutta puolustava Levi Sherwood palaa nyt Plaza de Toros México -areenalle, paikkaan josta hänen Freestyle motocross (FMX) -uransa starttasi. Uusiseelantilainen Sherwood nimittäin nappasi voiton heti ensimmäisessä kansainvälisessä kisassaan, tällä maailman huimimpien kisapaikkojen joukkoon kuuluvalla härkätaisteluareenalla, vuonna 2009. Paluun massiiviselle areenalle tekee myös 38 000 katsojaa, eli luvassa on ”täysi tupa”.

MEXICO CITY (Meksiko) – Levi Sherwood voitti heti ensimmäisen Red Bull X-Fighters -kisansa, joka käytiin maailman suurimmalla härkätaisteluareenalla, Mexico Cityssä, vuonna 2009. Tänä vuonna kauden avausosakilpailu järjestetään jälleen Meksikon pääkaupungissa, ja hallitseva mestari Sherwood halajaa lisämenestystä perjantaina 8. maaliskuuta käytävässä kisassa. Hän voitti viime vuonna kolme osakilpailua ja on nyt valmis puolustamaan titteliään maailman parhaita freestyle motocross -kuskeja vastaan. Uusi, järjestyksessään 13. kausi on todellakin globaali, sillä mukana on kuusi osakilpailua neljässä eri maanosassa.

Vuoden 2012 hopeamies, Ranskan Tom Pages, on myös valmis taistoon jäätyään viime vuonna täpärästi kakkoseksi Sherwoodin juhliessa maailman arvostetuimman ja haastavimman FMX-kiertueen mestaruutta. Viime vuoden kolmonen, vuoden 2011 mestari Espanjan Dany Torres, hakee myös menestystä Monumental Plaza de Toros -areenalla.

Torres on kilpaillut viidesti Mexico Cityssä, joka isännöi Red Bull X-Fighters -kisaa kuusi vuotta peräkkäin (vuosina 2005 – 2010) ennen kuin missasi tapahtuman kahdella edellisellä kaudella. Niin ikään mestaruutta tavoittelevat Australian Josh Sheehan, USA:n Todd Potter, Australian Rob Adelberg ja Espanjan Maikel Melero halajavat myös palkintopallille Mexico Cityssä.

Paikallisen sankarin, Erick Ruizin, odotetaan myös olevan täysillä mukana härkätaisteluareenan kahinoissa. Mexico Cityn areena on kompaktein kilpailupaikka vuoden 2013 kiertueella, sillä se on vain 43 metriä leveä ja pinta-alaltaan 1 452 neliömetriä. Tapahtuma alkaa klo 21.45 paikallista aikaa (05.45 Suomen aikaa, lauantaina 9. maaliskuuta). Muut 2013 World Tour -kiertueen osakilpailut järjestetään Dubaissa (Arabiemiraatit), Glen Helenissä (USA), Osakassa (Japani), Madridissa (Espanja) ja Pretoriassa (Etelä-Afrikka).

Kaikkien aikojen ensimmäinen Red Bull X-Fighters -kisa käytiin vuonna 2001 Valenciassa, Espanjassa. Kiertueilla maailman parhaat FMX-kuskit kilpailevat toisiaan vastaan pudotuspeli-periaatteella fanaattisen yleisön edessä maailman tunnetuimpiin lukeutuvissa paikoissa.

Mexico Cityn osallistujat 2013: Levi Sherwood (NZ), Josh Sheehan (AU), Todd Potter (USA), Rob Adelberg (AU), Tom Pages (FR), Dany Torres (ES), Alex Cervantes (MX), Maikel Melero (ES), Martin Koren (CZ), Truman Carroll (AU), Erick Ruiz (MX).

Kunnianosoituksena kisaan kutsuttua Eigo Satoa (1978 – 2013) kohtaan Mexico Cityn osakilpailuun osallistuu 11 kuskia. Sato sai kohtalokkaita vammoja torstaina 28. helmikuuta harjoitellessaan Japanissa.

Aiheeseen liittyen

  1. Motocrossin SM-kausi käynnistyy Hyvinkäällä tuplakisalla 1.5.2013
  2. Video: Shaolin Backflip hidastettuna 23.4.2013
  3. Suomelle hurja näkyvyys motocrossin MM-kisoista 10.6.2013
  4. Antti Pyrhönen palaa motocrossin MM-sarjaan 7.1.2011
  5. Harri Kullas jatkaa motocrossin MM-sarjassa KTM:llä 8.10.2013