/ @ Moottoriurheilu

eeli_takatalo_2_2013

Salolainen 19-vuotias motocrosskuljettaja Eeli Takatalo on tällä kaudella suuntaamassa Yhdysvaltoihin ajamaan AMA Lucas Oil Pro Motocross championship motocrossin ammattilaissarjaa. Samalla Takatalo on ensimmäinen koskaan kyseistä sarjaa ajanut suomalainen. Takatalo on solminut kauden 2013 kattavan sopimuksen Texasilaisen MUNN Racing KTM:n kanssa.

– Suurin unelmani on aina ollut päästä ajamaan Jenkkeihin ja nyt se on vihdoin toteutumassa, kertoo Takatalo.

Takatalo on jo viimeiset vuodet keskittynyt kilpailemiseen Suomen rajojen ulkopuolella ajaen mm. Euroopan mestaruussarjaa MX2 luokassa. Viime kaudella Takatalo sairastui urheilijoille harmilliseen ylikuntoon ja kausi meni pilalle lähes kokonaan. Ylikunto on nyt jo kuitenkin selätetty ja valmistautuminen uuteen kauteen on sujunut hyvin. Hyvistä lähtökohdista huolimatta tavoitteet on asetettu maltillisesti:

– Tasollisesti pidän jenkkien sarjaa maailman kovimpana ja kisapäivinä tempo on huomattavasti kovempi kuin Euroopassa. Tavoite on ensin päästä aika-ajoista varsinaisiin kisaeriin ja parantaa loppukautta kohti. Loppukaudesta uskon pystyväni taistelemaan pistesijoista, arvioi Takatalo.

Tallipaikan löytäminen Yhdysvalloista ei ollut helppoa ja Takatalon tiimiasioita hoitava Kusti Manninen joutuikin tekemään pitkään töitä ennen kuin sopimus saatiin allekirjoitettua.

– Myös rahoituksen keräämisessä oli omat haasteensa, mutta onneksi pääsponsorini rakennusliike A-Hellman Oy:n oli valmis sijoittamaan urani suurimpaan haasteeseen, kertasi Takatalo.

Ennen Yhdysvaltoihin matkustamista Takatalo kilpailee vielä Helsingin MP-messujen yhteydessä järjestettävässä Supercrossin SM avauksessa 1. Ja 2. Helmikuuta.

Aiheeseen liittyen

  1. Suomalainen ICE1RACING talli motocrossin MM-sarjaan 3.2.2011
  2. Ajo Motorsportille uudet kuljettajat kaudelle 2011 20.11.2010
  3. Eero Remes nopein suomalainen Espanjan maastoissa 5.3.2012
  4. Kullaksen käsi ja kausi palasiksi 28.8.2011
  5. Antti Pyrhönen yhdeksäs Hollannissa 12.3.2012