/ @ Moottoriurheilu

Juha_Salminen_3_2012

Enduron maailmanmestaruuksia kolmella vuosikymmenellä takonut Juha Salminen palasi tavallaan juurilleen, kun hän ajoi Husqvarnalla voittoon Italian sarjan avauksessa Bella Potenzassa.

– Kisan lähes 15 minuutin mittainen endurotesti palautti vanhat, hyvät ajat mieleen. Se oli todellakin sellaista perinteistä mantsaa, jota ajeltiin vielä silloin, kun käynnistelin kansainvälistä uraani. Olihan se ek karussa kunnossa ja kaikki reiät täynnä vettä, mutta hyvä näin. Oli sitä hienoa vetää, hehkutti 13-kertainen maailmanmestari.

Bellan tulospalvelu takkuili jo parin maastokokeen jälkeen. Kisan päätyttyä se oli lopullisesti solmussa, kun tuloslistat elivät monien aikasakkojen myötä.

– Minulle on kerrottu, että voitin yleiskilpailun kahden sekunnin erolla Albergoniin (Simone). Siihen on kait sitten uskottava, naureskeli Salminen reippaasti yli seitsemän tunnin ajourakan jälkeen.

Pääpaino testaamisessa

Salminen ei aja Italiassa tulos päällimmäisenä tavoitteena mielessään.

Kaksipäiväinen kilpailu palvelee Salmista ja hänen tiimiään testinä seuraaviin, eli Espanjassa ja Portugalissa toukokuun alkupuolella vuoroaan odottaviin MM-osakilpailuihin.

MM-kauden neljästä ensimmäisestä kisapäivästä puolet nimiinsä vieneen Salmisen E2-luokan pyörään ja lähinnä se moottoriin on tehty päivityksiä Chileen ja Argentiinaan suuntautuneen Etelä-Amerikan kiertueen jälkeen.

– Ei pyörässä ilmennyt tänäänkään mitään ongelmia, mutta huomasimme vielä pari sellaista juttua, jotka on syytä tehdä toisin Kovasti testataan ja sitä vartenhan me täällä nyt olemme, että havaitsemme tuollaiset asiat, painotti Salminen.

Aamu ei vielä enteillyt Salmiselle voittoa Bellassa.

– Hävisin silloin kärjelle todella paljon. Se johtui lähinnä siitä, että ulkomaalaiset kuljettajat joutuivat lähtemään liikkeelle viimeisinä edellään 80 isäntämaan kuskia. Märkä ja savinen nurmikko oli kuoriutunut siinä vaiheessa rikki. Suditteluksihan se meni.

Rankat sateet ovat piiskanneet Bella Potenzaa viimeisten kahden viikon ajan.

– Lauantaina ei satanut, mutta kyllähän tämä oli ihan rehti kurakisa, luonnehti Salminen.

Aiheeseen liittyen

  1. Salminen ajoi toiseksi Italiassa 6.4.2013
  2. Juha Salminen tuplasi toisen sijansa Italiassa 7.4.2013
  3. Salmisen endurokausi käyntiin voitolla Italiassa 13.3.2011
  4. Lauslehto vahvisti otettaan IDM-sarjan kärjessä 3.9.2012
  5. Salminen hyvässä terässä Espanjan MM-enduroon 23.4.2012