/ @ Moottoriurheilu

Juha Salminen 2010

Enduron MM-sarjaan valmistautuva Juha Salminen avasi kautensa vahvasti Italian maaperällä Olbiassa.

Salminen ajoi Italian mestaruussarjan avausviikonvaihteena luokassaan voiton ja toisen sijan. Yleiskilpailussa Salmisen nousi sunnuntaina kolmanneksi avauspäivän viidennen sijan jäljiltä.

– Tästä jäi hyvä maku suuhun. Tulokset olivat hyviä ja kisa tosi hieno. Se oli täysin verrattavissa MM-osakilpailuihin. Nämä kaksi päivää toivat tullessaan paljon positiivista, mutta toki paljon on vielä töitäkin jäljellä ennen kolmen viikon kuluttua alkavaa MM-sarjaa, kertoi Salminen.

Salminen, 34, siirtyi täksi kaudeksi Husqvarnalle ja enduro 1-luokkaan, jossa hän voitti toistaiseksi viimeisimmän sekä samalla seitsemännen henkilökohtaisen maailmanmestaruutensa vuonna 2007. Sopeutuminen uuteen kuvioon on kulkenut kokeneelta kuljettajalta kitkatta.

– Kaikki on sujunut suunnitelmien mukaan. Pyörä tuntuu hyvältä ja ajaminen maistuu. Painotan sitä, että ajaminen tuntuu taas mukavalta, muotoili Salminen tyytyväisenä.

Ilman jarrua ja jarru päällä

Salmisen osalta varsinkin sunnuntai sujui Sardiniassa ongelmitta.

– Kaiken kaikkiaan ihan ok päivä, mitä nyt viimeisellä extreme-testillä tuli vähän hukattua aikaa.

Molempien päivien nopein kuljettaja oli ranskalainen Johnny Aubert. Salminen jäi Aubertista avauspäivänä 1.31 minuuttia. Sunnuntaina ero kaveni 30 sekuntiin.

– Aholan Mika ehti yleiskilpailussa toiseksi ja 19 sekunnin turvin edelleni. Mika löysi puoliltapäivin jostain hirmuvauhdin ja meni sen jälkeen niin pirusti, kuvaili Salminen.

Aubert kisaa alkavalla MM-kaudella enduro 2- ja Ahola puolestaan 3-luokassa.

Salminen oli vielä lauantaina kisan nopein suomalaiskuljettaja kymmenen sekuntia Aholaa edellä. Parempaankin olisi ollut ajollisesti mahdollisuuksia, mutta jarruongelmat veivät pohjan nousulta lähemmäs kärkeä.

– Ajoin lauantaina yhden pätkän ilman takajarrua. Pyrin korjaamaan sen, mutta seuraavan ek:n jälkeen selvisi, että jarru oli vuorostaan laahannut päällä. Ajoin siis yhden pätkän ilman jarrua ja toisen jarru päällä. Kolme ensimmäistä kierrosta kulkivat lauantainakin ihan kivasti, kunnes sitten neljännelle osui tuo jarruleikki.

Kahdeksan osakilpailuviikonvaihdetta kattava MM-sarja käynnistyy 2.-3. huhtikuuta Espanjan Pontsissa. Salminen saa ennen MM-avausta alleen vielä yhden kisan Valenciassa 27. maaliskuuta starttaavaan Espanjan mestaruussarjan merkeissä.

Salminen ajaa MM:n ohella totutusti täysipainoisen Espanjan sarjan. Visiitti Italian sarjaan jäi tällä erää yhden viikonvaihteen mittaiseksi.

Aiheeseen liittyen

  1. Juha Salmisen pyörästä hävisivät sähköt Italiassa 9.7.2013
  2. Salminen ajoi toiseksi Italiassa 6.4.2013
  3. Salminen avasi MM-kauden komealla voitolla Chilessä 25.3.2012
  4. Juha Salminen tuplasi toisen sijansa Italiassa 7.4.2013
  5. Espanjalaiskuljettaja pilasi Salmisen saumat voittotaisteluun Chilessä 18.3.2013