/ @ Moottoriurheilu

Samuli_Aro_2012

Kauden 2009 jälkeen enduroradat taakseen jättänyt, lajin viisinkertainen maailmanmestari Samuli Aro palaa nyt takaisin kilparadoille, tällä kertaa oman tiiminsä tallipäällikkönä. Team Ykkös-mp on näkyvästi esillä kaudella 2012 niin motocrossin kuin enduronkin SM-, Cup- ja MX-liigan osakilpailuissa. Tiimi ajattaa neljää lupaavaa nuorukaista, Mikael Miettistä, Toni Holopaista, Samu Ylikarjulaa sekä Santtu Kanervoa.

Pari vuotta ”hiljaiseloa” viettänyt Aro odottaa innoissaan uusia kuvioita tallipäällikkönä.

”Totta kai on upeaa päästä siirtämään tietotaitoani nuoremmalle sukupolvelle. Tiimimme tavoitteena on näin alkuvaiheessa tukea kaikin tavoin neljää kuljettajaamme sekä innostaa ja auttaa myös muutamia nuorempia tulevaisuuden toivoja junnupuolella”, Aro toteaa.

Kaudella 2012 tiimin kalenteriin kuuluu kolmisenkymmentä enduro- ja motocross-osakilpailua. Aro näkee mahdollisena myös siirtymisen kansainvälisille kilpa-areenoille tulevaisuudessa.

”Tiimimme taustalla on nyt niin paljon kokemusta ja osaamista, joten totta kai katse on tulevaisuudessa myös kansainvälisissä kisoissa. Suomesta löytyy paljon potentiaalisia kuskeja, joten miksi me emme kasvattaisi uusia maailmanmestareita, jotka jatkavat suomalaista menestystarinaa.”

Vuonna 1986 perustettu Ykkös-mp oy aloitti korjaamo- ja varaosapalvelulla, mutta on sittemmin laajentanut toimintaansa muun muassa enduro- ja motocross-kuljettajien tukemiseen ja valmentamiseen. Tiimin tukemiin ajajiin on kuulunut Samuli Aron lisäksi muun muassa Motocrossin EM- ja MM-mitalisti Antti Pyrhönen.

Aiheeseen liittyen

  1. KTM panostaa ammattimaiseen valmennukseen 11.1.2011
  2. Lauantaina uusi maailmanmestari 1.9.2012
  3. Tallipäällikkö Ajo vaistosi Salomin voiton Mugellossa 2.6.2013
  4. Pekka Päivärinta: Nelinkertainen Maailmanmestari 24.9.2013
  5. Tallipäällikkö Aki Ajo tyytyväisyyttä säteillen työntäyteisille kesätauolle 16.7.2012