/ @ Moottoriurheilu

Harri_Kullas_2011

Kaksi kautta italialaisessa Yamaha-Gariboldi-tiimissä motocrossin MM-sarjaa ajanut Harri Kullas, 19, vaihtaa ensi kaudeksi tiimiä. Helsinkiläinen Kullas jatkaa MX2-luokassa, missä hän ajaa kaudella 2012 Suzuki RM-Z250 -pyörällä Belgiassa sijaitsevan Suzukin tehdastiimin palkkalistoilla. Kaudella 2010 tiimissä ajoi MX2-luokan MM-hopeaa voittanut saksalainen Ken Roczen, joka juhli tänä vuonna maailmanmestaruutta KTM-tehdastiimissä.

Kullaksen nimi on ollut uudessa sopimuksessa jo jonkin aikaa, mutta ”Suzuki Europe MX2” -tiimi halusi julkistaa ajajansa vasta nyt. Kyseessä on suoraan Suzukin tehtaalta tukea saava tiimi, jolla on selkeät edellytykset menestyä.

– Tiimin kuljettajat ovat aina menestyneet MM-sarjassa ja tiimi on erittäin osaava sekä kokenut, joten tilanteeni vaikuttaa nyt erittäin hyvältä. Tiimi on myös ottanut minut hyvin vastaa ja kaikki tuntuvat mukavilta, Kullas kertoo.

– Heidän pyöränsä ovat vaikuttaneet hyviltä, ja niiden ansiosta minulla on vieläkin paremmat mahdollisuudet menestyä.

Kullas ajoi vuonna 2010 ensimmäisen kautensa MM-sarjassa sijoittuen 11:ksi. Tänä vuonna hän oli pisteissä kahdeksantena, kunnes loukkaantuminen katkaisi hänen kautensa. Vaikka Kullaksella jäi ajamatta kaksi viimeistä MM-osakilpailua, oli hän loppupisteissä yhdeksäs. Kauden paras eräsijoitus hänellä oli Yhdysvaltojen osakilpailun nelostila.

– Minulta katkesi elokuussa SM-osakilpailussa kädestä luu ja käteen tuli jännevauriota. Käsi on kuitenkin toipunut hyvin ja olen päässyt sekä kuntouttamaan kättä että treenaamaan muutenkin monipuolisesti. Motocrossia en ole kuitenkaan vielä ajanut, vaan sen aika on noin kolmen viikon päästä.

– Tällä viikolla olen ollut valmentajani Jussi Vehviläisen luona Siilinjärvellä, missä hän on laittanut minut todella kovaa ”rääkkiin”. Treenit ovat menneet erinomaisesti, vaikka raskasta onkin ollut.

Kullaksen kanssa samaan aikaan sopimuksen Suzuki-tiimin kanssa teki bulgarialainen Petar Petrov, joka ajoi tänä vuonna MX2-luokan MM-sarjassa 16:ksi.

Suzukin tehdaspyörillä ajavat MX1-luokan MM-sarjassa luokan kärkinimiin lukeutuvat belgialainen Clement Desalle sekä uutena kuljettajana virolainen Tanel Leok. Desalle taisteli menneellä kaudella pitkään maailmanmestaruudesta, mutta olkapäävamma esti unelman toteutumisen. Desalle ei osallistunut kolmeen viimeiseen osakilpailuun, mutta sijoittui silti MM-pronssille. Leok oli loppupisteissä 12:s.

Belgialainen Steve Ramon voitti Suzukilla MX1-luokan maailmanmestaruuden vuonna 2007. Hän ei kuitenkaan jatka enää ensi kaudella tiimissä.

Aiheeseen liittyen

  1. Kullas voittoon Hollannissa 13.3.2011
  2. Harri Kullas jatkaa motocrossin MM-sarjassa KTM:llä 8.10.2013
  3. Harri Kullas murtautui kymmenen kärkeen Latviassa 9.7.2013
  4. Kullas säilytti MM-sarjan kahdeksannen tilan 6.6.2011
  5. Kullakselle uusi sopimus MM-sarjaan 19.11.2012