/ @ Moottoriurheilu

Juha_Salminen_3_2011

Enduron pienimmän luokan mestaruuden jo lauantaina Ranskan Mendessa nimiinsä vienyt Juha Salminen päätti MM-kauden tyylikkäästi. Salminen ajoi Menden jälkimmäisenä kisapäivänä E1-luokassa toiseksi, mikä kertoo paljon piinkovan ammattimiehen työmoraalista.

Vauhdissa ja asenteessa löytyi, vaikka päivä olikin pitkälti panokseton.
– Tietenkin se mestaruuden varmistuminen saattoi viedä vähän terää parhaasta puristuksesta, mutta kyllä tämäkin päivä ajettiin alusta loppuun ihan tosissaan ja ajatuksella, kertoi Salminen.

Sunnuntain nopein kuljettaja oli isäntämaan Rodrig Thain. Hondalla kilpailevasta Thainista tuli samalla päättyneen kauden ainoa kuljettaja, joka pystyi riistämään suomalaisilta osakilpailuvoiton pikkuluokassa. Sarjassa neljänneksi sijoittunut Thain kukisti Salmisen 16,12 sekunnilla.

– Lähdin päivän viimeiselle pätkälle hakemaan tiukasti voittoa ja kuromaan Thainin viiden sekunnin etumatkaa kiinni. Tuolla extremetestillä oli sitten hirveä yritys päällä ja taisin järjestää melkoisen spektaakkelin, kun menin viimeisissä renkaissa tangon kautta tyylillä ympäri, virnisti Salminen.

Mestaruus haussa vielä Espanjasta

Elokuisen joukkuemaailmanmestaruuden myötä tuplakultaa tällä kaudella takonut Salminen pitää Husqvarnan koneen lämpimänä vielä pitkälle syksyyn.

Salmisella on edessään lokakuussa Espanjan sarjan kaksi viimeistä osakilpailua, jotka ajetaan Lugossa ja Tarragonassa. Lugo odottaa vuoroaan jo ensi sunnuntaina ja Tarragona siitä kahden viikon kuluttua.

– Tiliäni rasittaa yksi nollapäivä edellisestä osakilpailusta, kun pyörä ei käynnistynyt. Guerrerolla (Cristobal) on 25 pisteen etu puolellaan yleiskilpailussa, mutta kaikki on vielä mahdollista. Taistelu Espanjan mestaruudesta jatkuu ennen kuin pitkä kisakausi pistetään pakettiin, lupaa Salminen.

Aiheeseen liittyen

  1. Salmiselle jo kauden kuudes voitto Kreikassa 19.6.2011
  2. Salminen päätti uransa MM-hopeaan 9.9.2013
  3. Salminen takoi täyden MM-potin Pontsissa 7.4.2011
  4. Salminen avasi MM-kauden komealla voitolla Chilessä 25.3.2012
  5. Salminen ajoi toiseksi Italiassa 6.4.2013