/ @ Liikenne

Young Rider of the Year (YROY) –kilpailun esikarsintavaihe on alkanut. YROY on nuorten motoristien ajotaitokilpailu, jossa testataan moottoripyörän kuljettajan ajotaitoja, liikennevalmiuksia ja riskien tunnistamista. Nuorten kuljettajien ajotaidon kehittämisen lisäksi kisan tavoitteena on lisätä nuorten motoristien liikenneturvallisuutta ja saada aikaan keskustelua turvallisesta liikennekäyttäytymisestä.

YROY-kilpailu järjestetään nyt 11. kertaa. Ensimmäinen YROY-kilpailu järjestettiin vuonna 1999 ja kisaa on käyty vuotta 2010 lukuun ottamatta vuosittain. Vuosien toiminta on tuottanut hyvää tulosta; tällä kertaa kilpailun kouluttajina ja tuomareina on motoristeja, jotka ovat aikaisemmin itse osallistuneet YROY-kisaan kilpailijoina.

Kilpailuohjeet

Young Rider of the Year -kilpailu on tarkoitettu 16 – 22-vuotiaille moottoripyöräilijöille, joilla on A- tai A1-luokan ajokortti. Kilpailuun osallistutaan täyttämällä esikarsintalomake 19.6.2011 mennessä. Lomakkeen voi täyttää osoitteessa: www.yroy.fi.

Esikarsintaan osallistuneista valitaan 20 osallistujaa yksipäiväiseen karsintakilpailuun. Karsintakilpailuja järjestetään kaksi kappaletta, toinen Motoparkissa Virtasalmella ja toinen Ahvenistolla Hämeenlinnassa. Virtasalmen karsintakilpailu pidetään 16.7.2011 ja Ahveniston 17.7.2011.

Karsintakilpailussa testataan kilpailijoiden pyöränkäsittelytaitoa, liikennekäyttäytymistä ja ajamista liikenteessä. Karsintakilpailuista pääsee 20 parasta osallistujaa kaksipäiväiseen finaaliin eli loppukilpailuun. Loppukilpailu pidetään 20. – 21.8.2011 Joutsassa. YROY-kilpailun voittaja saa palkinnoksi kevytmoottoripyörän.

Kilpailuun eivät voi osallistua motoristit, joilla on Suomen Moottoriliiton kilpailulisenssi, liikenneopettajat tai muut moottoripyörien ajokoulutusta antavat henkilöt eivätkä aiemmin YROY-kilpailun voittaneet henkilöt.

Kilpailun järjestävät yhteistyössä Suomen Motoristit ry (SMOTO) ja Moottoripyöräkerho 69 ry. Kilpailun tukijoina ja yhteistyökumppaneina ovat Opetus- ja kulttuuriministeriö, Biltema, Michelin ja Rukka.

Lisätietoa kilpailusta ja aikaisempien kilpailujen tuloksia: www.yroy.fi. YROY löytyy myös Facebookista.

Aiheeseen liittyen

  1. Miettiselle korkeimmat Nuorten SM-pisteet Nurmijärveltä, Mellin yleisen nopein 15.3.2011
  2. Freestyle motocrossin maailmankiertue käynnistyy Mexico Citystä 7.3.2013
  3. Motocrossin SM-kausi käynnistyy Hyvinkäällä tuplakisalla 1.5.2013
  4. Päijänteen ympäriajo starttaa entistä rankempana 15.3.2011