/ @ Moottoriurheilu

paitsi_2011

Enduromoottoripyöräilyn kuninkuuskilpailu Päijänteen ympäriajo lähestyy! Tällä kertaa Päitsiä kierretään 25.–27.3.2011. Perinteikäs kilpailu järjestetään nyt 76. kerran.

Tämän vuoden Päitsissä on muutamia uudistuksia. Ensinnäkin kilpailun lähtö ja maali ovat Vuosaaren satama-alueella Helsingissä. Ensimmäinen kilpailija starttaa reitille perjantaina klo 14.01. Viimeinen saatetaan Vuosaaresta matkaan noin puoli neljältä. Sunnuntaina ensimmäisen kilpailijan odotetaan saapuvan Vuosaaren maastokokeelle noin 14.40 ja viimeisen hieman ennen viittä. Lähtö- ja maalikartta löytyy nettisivuiltamme kohdasta Katsojille.

Tänä vuonna ajetaan yhteensä 29 maastokoetta, eli kolme enemmän kuin viime vuonna. Kilpailijoiden kokonaisajat kasvavat oletettavasti jopa tunneilla ja jo ennestään rankka Päitsi on tällä kertaa erityisen rankka.

Perjantaina ajetaan seitsemän maastokoetta. Yötaukopaikka on sekä perjantaina että lauantaina Vierumäellä. Ensimmäinen kilpailija saapuu Vierumäelle perjantaina noin puoli kymmeneltä. Lauantaina ajetaan Päijänteen länsipuolta ylös Jyväskylään ja itäpuolta takaisin Vierumäelle. Lauantaina kilpailijat ajavat 14 maastokoetta. Sunnuntaina ajetaan kahdeksan maastokoetta, viimeinen maastokoe on Vuosaaren satamassa.

Kilpailusta jaetaan tänä vuonna yhdet SM-pisteet.

Päitsi-legenda Timonen jahtaa jälleen voittoa

Kilpailuun on ilmoittautunut yhteensä 184 ajajaa, joista moni on kiertänyt Päijännettä ennenkin.

Kilpailun ennakkosuosikki on jo seitsemättä peräkkäistä Päitsi-voittoa jahtaava Salpausselän Moottorikerhon Heikki Timonen. Viime vuonna Päitsiä tasaisesti hallinnut Timonen arveli heti kisan jälkeen, että tuskin enää osallistuu Päitsille, mutta toisin kävi. Timonen on kilpailun historian ainoa kuski, joka on voittanut kisan kuudesti peräkkäin ja samalla arvokkaan kiertopalkinnon kaksi kertaa peräkkäin. Jos Timonen voittaa tänäkin vuonna, tekee hän kaikkien aikojen Päitsi-ennätyksen.

Nähtäväksi jää, pystyykö joku nuoremmista kuskeista horjuttamaan Timosen valta-asemaa. Muun muassa Suomen mestari ja viime vuoden neljäs Oskari Kantonen (porvoolainen ME-Racing) kertoo yhdeksi kauden päätavoitteekseen Päijänteen ympäriajon voiton.

Ennakkosuosikkeja ovat niin ikään viime vuoden kolmas Riku Nikander (Nummelan Moottorikerho) ja viides Janne Suominen (Kuhmoisten Moottorikerho). Kärkipaikkaa hamuavat varmasti myös viime vuonna kymmenen parhaan joukosta keskeyttäneet Lauri Salonen (Kangasalan Moottorikerho), Pentti Nurminen (Salpausselän Moottorikerho) ja Samuli Aro (Tuusulan Moottorikerho).

Aiheeseen liittyen

  1. Päijänteen ympäriajo ensi viikonloppuna 21.3.2013
  2. 80. Päijänteen ympäriajo oli Marko Tarkkalan juhlaa 22.3.2015
  3. Päitsin ennakkosuosikit valmiina koitokseen 29.3.2012
  4. Antti Hellsten 79. Päijänteen ympäriajon voittoon 1.4.2014
  5. Nuoruus voitti kokemuksen Päijänneajossa 24.3.2013