/ @ Moottoriurheilu

jaaspeedway_2_2011

Vaasalainen Mats Järf taisteli upeasti jatkoon eilen illalla Itävallan St Johanissa ajetussa jääspeedwayn MM-karsinnassa. Kilpailun alku ei ihan nappiin mennyt mutta etenkin kaksi viimeistä erää olivat mieheltä mahtava suoritus. Viimeisessä alkuerässään vaasalainen pystyi lyömään Itävallan ykkösajajan Franz Zornin, Venäjän Dmitri Bulankinin sekä ruotsalaisen legendan Posa Sereniuksen. Se nosti miehen yhdeksään pisteeseen ja se riitti uusintaan varamiespaikasta yhdessä Tsekki Jan Klatovskin ja Johnny Tuinstran kanssa. Uusinnassa Järf oli kilpakumppaneitaan nopeampi ja lunasti paikan MM-sarjan varamiehenä.

– Mahtava fiilis, taistelemalla päästiin sentään varamieheksi MM-sarjaan. Kilpailun alku vähän takkusi, uusi pyörä ois vaatinu vähän enemmän ajoa. Olin laskenut paljon harjoitusten varaan, mutta nyt kun ne käytännössä kokonaan peruttiin lämpimän sään vuoksi niin kylmiltään piti kisaan lähteä. Loppua kohden vauhti kuitenkin parani ja viimeisen erän voitto oli jotain huikeaa. Startti ei ollut mitenkään hyvä, mutta annoin kaasun olla pohjassa ja ajattelin että nyt mennään. Oli se mahtavaa ohittaa Zorn tämän kotiyleisönsä edessä. Uusinta erää johdin koko ajan, tosin Klatovski tuli välillä rinnalle. Se kuitenkin sitten hylättiin, ilmeisesti sisälinjarikkeen vuoksi. Nyt sitten aletaan valmistautumaan MM-kisoihin, toteaa tyytyväinen Mats Järf.

Tulokset

1. Sergei Karantsintsev Venäjä 14
2. Franz Zorn Itävalta 13
3. Ivan Ivanov Venäjä 12
4. Dmitri Bulankin Venäjä 11
5. Stefan Pletschacher Saksa 10
6. Mats Järf Suomi 9+3 (0,2,1,3,3+3)
7. Johnny Tuinstra Hollanti 9+2
8. Jan Klatovski Tsekki 9+d
9. Per Olov Serenius Ruotsi 8
10. Martin Leitner Itävalta 7
11. Fredrik Johansson Ruotsi 5
12. Max Niedermaier Saksa 4
13. Andrej Divis Tsekki 3
14. Rene Dunki Sveitsi 2
15. Johann Bruckner Itävalta 2
16. Jo Saetre Norja 1
17. Charlie Ebner Itävalta 1

Allsvenskan Bollnäs

Suomalaiset kunnostautuivat myös Allsvenskanin ottelussa eilen Bollnäsissa joka oli samalla Team Finlandin avausottelu. Tasaisessa ottelussa Team Finland uusi kolmannesta sijasta Örnsköldsvikiläisen Rundbanan kanssa. Uusinnassa Jussi Hytönen korjasi voiton Daniel Johanssonin kaaduttua.

– Tasaisesti ajettiin koko joukkue. Oma ajo sujui hyvin, näin kauden avaukseksi. Pyörä ja mies toimi, hyvä fiilis oli laskea menemään. Uusinnassa epäonnistuin startissa, takapyörä löi tyhjää ja Johansson pääsi kärkeen. Sitten se kaatui ja se erä oli siinä. Tasainen ottelu oli, kovia ja tasaisia eriä, kommentoi suomen paras pistemies Jussi Hytönen.

Tulokset

1. Bollnäs MK 27
2. SMK Gävle 26
3. Team Finland 24+3: Jussi Hytönen 13+3, Sami Hassinen 6, Timo Kankkunen 5
4. ÖMK Rundbana 24+F
5. Strömsunds MC 17

Aiheeseen liittyen

  1. Mats Järf on jääspeedwayn Suomen mestari 17.2.2013
  2. Mats Järfin kausi päättyi loukkaantumiseen 23.3.2011
  3. Jääspeedway tuloksia Puolasta ja Ruotsista 11.1.2011
  4. Antti Pyrhönen palaa motocrossin MM-sarjaan 7.1.2011
  5. Ajo Motorsportilla hyvät asetelmat MM-sarjaan 22.3.2012