/ @ Moottoriurheilu

motocross_turku_2010

Kulttuurihistoriallisuus estää alueen käytön

Veijo ja Sirkka Vehasen tekemästä valituksesta Turun hallinto-oikeus kumosi ympäristö- ja kaavoituslautakunnan päätöksen. Turun ympäristö- ja kaavoituslautakunta valitti hallinto-oikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen ja vaati, että ympäristö- ja kaavoituslautakunnan päätös saatettaisiin voimaan. Korkein hallinto-oikeus on tutkinut asian, ja valitus on hylätty. Hallinto-oikeuden päätöstä ei muuteta.

Vehasten valituksessa mainitaan Saramäen motocrossradan sijaitsevan alueella, joka on määritelty yleiskaavassa muun muassa kulttuurihistoriallisesti, kaupunkikuvallisesti, maisemallisesti ja luonnonoloiltaan arvokkaan alueen osaksi. Lisäksi he selvittävät, että rata estää alueella kulun pohjois-eteläsuunnassa ja että alueelle on tehty huoltoteitä, joilla liikkuminen on alueen asukkailta estetty. Vehaset selvittävät myös, että radan toiminnan piti loppua jo vuonna 2003. Vuodesta toiseen jatkuva väliaikaisuus ei vaikuta heidän mielestään uskottavalta.

Turun Moottorikerhon hallituksen mielestä lähtökohta on se, ettei motocrossrata-aluetta ole millään tavalla suljettu. Alueella ei ole esimerkiksi aitoja, eikä alueella liikkumista ole rajoitettu, saati kielletty.

Rata sijaitsee alueella, jota reunustavat nelikaistainen ohikulkutie, vankilan suoja-alueen sisältävä kukkula – jolla kulkeminen on kielletty – junarata, puro sekä teollisuusalue. Alueen yli kuten myös maansisällä kulkee sähkövoimalinja. Alue on siis varsin huonosti hyödynnettävissä, mutta motocross- ja endurokäyttöön toimiva. Lisäksi yleisesti hyvät kulkuyhteydet radalle sekä radan sijainti Turun kaupungin alueella on erinomainen moottoripyöräilijöiden harrastuksiin.

(Turun moottorikerho)

Aiheeseen liittyen

  1. Kääpä Turun megapäivän yllättäjä 17.6.2012
  2. Turussa SM-supercrossia ja SM-supermotoa kesäkuussa 23.2.2012
  3. Klem suvereeni Turun SM-supermotossa 30.5.2011
  4. Monipuolinen avajaisviikonloppu Vaasan täysin uudistetulla crossiradalla 10.6.2013
  5. Suomeen motocrossmaailmanmestareiden puisto 12.7.2013

Sivut: 1 2 3