/ @ Moottoriurheilu

Niklas Ajo 2 2010

Suomalaisen ratamoottoripyöräilijän Niklas Ajon kilpailukauden viimeinen osakilpailuviikonloppu CEV-sarjassa Jerezissä sujui loppuun saakka upeissa tunnelmissa. Espanjalaisessa Monlau Competicion –tallissa Derbillä kilpaileva Ajo on pitänyt maailman toiseksi kovimmassa kilpasarjassa hyvää vauhtia yllä kauden kuluessa. Ajon nopeus on kauden mittaan tuonut hänelle jo aiemmin huippusijoituksia sekä villin kortin Valencian MM-osakilpailuun kaksi viikkoa sitten.

Perjantain harjoituksissa omaa ennätystään kuivalla Jerezin radalla sivunnut Ajo saalisti lauantain sadekelin aika-ajoista toisen lähtöruudun tämän päivän kauden päätösosakilpailuun. Aika-ajon jälkeen Ajo toivoi huikeasta sadekelin suorituksestaan huolimatta kuivaa keliä kilpailuun.

– Ainahan kuivalla on selkeämpi ajaa, ja on se kilpailullisestikin mukavampaa, kertoi Ajo lauantaina aika-ajon jälkeen.

Sunnuntain kilpailuun lähdettiinkin Ajon toiveiden mukaisesti kuivalle radalle. Ajo starttasi tapansa mukaan upeasti pitäen kilpailun alussa hienosti kakkospaikkansa. Kilpailun edetessä lähdöstä kärkipaikan ottanut portugalin Miguel Oliveira karkasi muulta ryhmältä, mutta kakkospaikan taistelu jatkui tiukkana aivan loppuun saakka. Huikean kilpailun päätteeksi Ajo nappasi upeasti kolmannen sijan, nousten samalla sarjan loppupisteissä sijalle 5.

– Oikeastaan edelliset kolme viikonloppua ovat sujuneet ajollisesti ihan hyvin ja tietenkin on mukava päättää tämä kausi palkintopallille.
– Oliveira pääsi siinä jo alkukierroksilla vähän karkuun, mutta kakkos- ja kolmospaikasta meillä oli hyvä taistelu läpi kilpailun. Rata oli kuiva vaikka olosuhteet eivät aivan parhaat tänään olleetkaan, kertasi Ajo kilpailun tapahtumia.

Aiheeseen liittyen

  1. Niklas Ajo lähtee huomiseen kisaan kakkosruudusta 20.11.2010
  2. Niklas Ajo teki hienon nousun MM-pisteille Indianapolisissa 20.8.2013
  3. Kovan onnen soturi Niklas Ajo taisteli MM-pisteille Le Mansissa 20.5.2012
  4. Niklas Ajo taisteli pitkään kärkisijoista Austinissa 22.4.2013
  5. Niklas Ajo taisteli tuskien taipaleen loppuun Sachsenringin radalla 15.7.2013