/ @ Moottoriurheilu

ajo_motorsport_3_2012

Moto3-luokan historian ensimmäisen maailmanmestaruuden jo aiemmin varmistanut Aki Ajon johtama suomalaistalli Ajo Motorsport päätti menestyskautensa komeaan kolmoisvoittoon Valencian märällä radalla Espanjassa.

– Ajo Motorsport on päässyt aiemmin juhlimaan MM-tasolla kaksoisvoittoa, mutta tämä kolmoisvoitto oli historiamme ensimmäinen. On kerta kaikkiaan aivan upeaa päättää henkilökohtaisen mestaruuden lisäksi myös merkkimestaruuden tuonut kausi tällä tavoin. Uskomaton juttu, iloitsi tallipäällikkö Ajo.

Ajo: ”Olen intoa ja virtaa täynnä kuin pikkupoika!”

– Kuljettajat sanoivat minulle podiumilla ollessamme, että sinun kannattaisi Aki lopettaa tähän, sillä kovempaa suoritusta ei voi enää tulla. Viittasin kintaalla moisille puheille. Ei muuta kuin tavoittelemaan taas uusia voittoja ja mestaruuksia intoa sekä virtaa täynnä kuin pikkupoika, naureskeli Ajo, 43.

Ikimuistoisen kilpailun voittajaksi viiletti Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin brittikuljettaja Danny Kent, joka ohitti viimeisessä mutkassa saksalaisen ja jo Malesiassa mestaruuden varmistaneen Sandro Cortesen.

Kauden ja samalla myös uransa toisen osakilpailuvoiton napannut Kent kukisti tiimikaverinsa Cortesen 56 tuhannesosalla.

AirAsia-SIC-Ajo-tiimin malesialaiskuljettaja Zulfahmi Khairuddin onnistui hänkin nappiin päätöskierroksella ja viimeisessä mutkassa. Khairuddin tervehti ruutulippua kolmantena 0,114 sekuntia voittajasta.

Kent myönsi, että hän oli vielä hieman hermostunut kilpailuun lähdettäessä.

– Sain kuitenkin nopeasti hyvän fiiliksen päälle, luottamuksen pyörään ja pystyin lisäämään lopussa vauhtia. Päätin viimeiselle kierrokselle lähdettäessä, että ajan Sandron kiinni. Onnistuin siinä ja olen tietenkin todella iloinen tästä voitosta, hehkutti Kent.

Cortesen mestaruuskausi tapaili täydellisyyttä

Cortese uskoi päätöskierrokselle lähdettäessä, että hän ajaa kolmanteen peräkkäiseen ja samalla kauden kuudenteen voittoonsa.

– Minulla oli noin sekunnin johto, enkä ollut uskoa sitä todeksi, että Danny painaa ohi. Onnittelut hänelle voitosta. Lähdin ajamaan täällä vain voitosta ja olen tietenkin vähän pettynyt. Mutta ei tämä minua jää harmittamaan. Takana on lähes täydellinen kausi mestaruuden ja useiden voittojen sekä paalupaikkojen myötä, korosti Cortese.

Laadukasta työtä kisasta toiseen tehnyt Cortese oli todellakin koko kauden kuin itse varmuus. Hän ajoi 17 osakilpailussa hienosti 15 kertaa podiumille. Se merkitsee ennätysmäärä MotoGP-sarjan pienimmän luokan historiassa.

Khairuddin ajoi läpimurtokauden

Kentin tavoin myös Khairuddin ajoi kisan ja kauden viimeisen kierroksen kuin tuulispää.

– Ajoin vielä alun varovasti, mutta lähdin nostamaan sen jälkeen tasaisesta vauhtia vaikeissa olosuhteissa. Otin viimeisessä mutkassa ja vielä pienin riskin ja pystyin ohittamaan Binderin (Brad), iloitsi ruudusta 17 vakuuttavan nousun tehnyt Khairuddin.

Lopullisen läpimurtonsa päättyneellä kaudella ajaneelle Khairuddinille podiumsijoitus oli uran toinen. Hän ajoi kotiyleisönsä edessä Malesiassa toiseksi.

– Kaiken kaikkiaan hieno kausi. Siitä iso kiitos kuuluu tiimilleni ja kaikille minua tukeneille.

Red Bull KTM Ajo-tiimin kolmas kuljettaja, ensimmäisen täysipainoisen MM-kautensa paketoinut Arthur Sissis sijoittui Valenciassa 19:nneksi 52,970 sekuntia voittajaksi.

Kent nousi voittonsa ansiosta MM-loppupisteissä neljänneksi Cortesen, sekä espanjalaisten Luis Salomin ja Maverick Vinalesin taakse.

Malesialaista rr-historiaa useaan otteeseen tehnyt Khairuddin oli loppupisteissä seitsemäs ja Sissis sijalla 12.

Aiheeseen liittyen

  1. Uusi Moto3-luokka on täyttänyt Aki Ajon odotukset 1.6.2012
  2. Ajon vahva nousu päättyi kaatumiseen Le Mansissa 15.5.2011
  3. Ajo Motorsportille uudet kuljettajat kaudelle 2011 20.11.2010
  4. Tallipäällikkö Aki Ajo tyytyväisyyttä säteillen työntäyteisille kesätauolle 16.7.2012
  5. Suomalaistallin Cortese ajoi Moto3-luokan maailmanmestaruuden 22.10.2012