/ @ Moottoriurheilu

Niklas_Ajo_7_2012

Niklas Ajo koki kovia Indianapolisin radalla USA:ssa ajetussa Moto3-luokan kauden kymmenennessä MM-osakilpailussa.

Terävän startin KTM-pyörällään ottanut Ajo kilkattiin kylmästi radalta jo avauskierroksen toisessa mutkassa joukkokolarin aiheuttaneen espanjalaiskuljettaja Adrian Martinin toimesta.

Rytäkässä olivat osallisina myös italialainen Niccolo Antonelli ja hollantilainen Jasper Iwema.

Ajo, 18, jatkoi sitkeästi matkaa jonon hännillä, kunnes taistelulle lyötiin kuudennella kierroksella lopullinen piste tuomariston päätöksellä.

Ajo kärsii yhden GP:n rangaistuksen Brnossa

Ajo otettiin mustalla lipulla pois radalta tuomariston ilmaistua kantansa epäurheilijamaisesta käytöksestä. Tunteet olivat kuumenneet kolaroinnin jäljiltä tönimisen asteelle.

Ajolle määrättiin edelleen yhden GP:n rangaistus, eli hän on sivussa ensi viikonvaihteessa Brnon radalla Tshekissä ajettavasta osakilpailusta.

Ajoa ajattavan TT Motion Events Racing-tiimin saksalainen päällikkö Terrell Thien piti rangaistusta kovana, mutta myös nykysääntöjen mukaisena.

– Näissä tilanteissa ei ole sallittua koskea toiseen kuljettajaan. Vielä jokunen vuosi vastaavista tilanteista ei tullut rangaistuksia, mutta nyt linjaa on tiukennettu.

– Olimme tuomariston kuultavina ja katsoimme sieltä tilanteen useaan otteeseen videolta. Päätös oli ikävä kyllä nyt tämä. Brno jää väliin ja suuntamme katseemme Misanoon, Thien viittasi 16. syyskuuta ajettavaan San Marinon GP:n suuntaan.

Indianapolisin kisan ja uransa ensimmäiseen voittoon ajoi espanjalainen Luis Salom. Hän kukisti suomalaistalli Ajo Motorsportin saksalaiskuljettaja Sandro Cortesen tiukassa maalisuoran huipennuksessa 56 tuhannesosalla.

Cortese pystyi silti kasvattamaan MM-johtonsa jo 29 pisteeseen, koska kiivaassa voittotaistelussa mukana ollut espanjalainen Maverick Vinales kaatui kohtalokkaasti viimeisissä mutkissa.

Aiheeseen liittyen

  1. Ajo kilkattiin radalta Kataloniassa 17.6.2013
  2. Niklas Ajo teki hienon nousun MM-pisteille Indianapolisissa 20.8.2013
  3. Niklas Ajo nousi komeasti MM-pisteille Mugellossa 16.7.2012
  4. Niklas Ajo kadotti rytminsä Qatarissa 22.3.2011
  5. Niklas Ajo taisteli tuskien taipaleen loppuun Sachsenringin radalla 15.7.2013