/ @ Moottoriurheilu

enduro_numibia_sm_2012

Kauden ensimmäisen Nuorten SM osakilpailun, XX Numibia Snow Enduron, voittoon ajoi Jämsän Seudun Moottorikerhon Paavo Honkanen Husqvarnalla. Kankean alun jälkeen Honkanen löysi vauhdin kolmannella maastokokeella. Honkanen ajoikin kisan lopuilla maastokokeilla vain luokkansa ykkös- ja kakkossijoja.

Kilpailua kolmannen maastokokeen jälkeen johtanut Mika Tamminen kaatui neljännellä MK:lla menettäen aikaa ja kärsi vielä ketjuongelmista kilpailun loppupuolella jääden kisassa lopulta kolmanneksitoista. Mäntsälän Jaakko Tikkanen ajoi Nummisissa nuorten kakkoseksi. Kolmanneksi ajoi Asikkalan Moottorikerhon Joni Kaivolainen, joka ajaa vielä B-luokassa. Nuorten neljäs oli Tuusulan Mooottorikerhoa edustava Mikael Miettinen, joka on viime vuoden Nuorten SM hopeamitalisti.

– Aamu oli tosi vaikea, tuntui jo tosi pahalta kun alkoi olla minuutti eroa piikkien kärkeen. Sit mä sain kolmospätkälle sen saman vauhdin päälle kun on nyt ollutkin. Aika pian sainkin junnujen kärjen siinä kiinni. Oli ihan positiivista Päitsiäkin ajetellen kun pystyi laittamaan Nikanderillekin kampoihin. Kaikin puolin hyvä kisa vaikka se aamu kankea olikin, kertoi tyytyväinen Honkanen.

– Alkoihan tuo reitti olemaan aika pehmeä ja reikäinenkin mutta hieno keli, mikäs siellä oli ajellessa. Hienoja kisojahan nämä Numibian kisat aina on, Honkanen arvioi kisaa.

A250-4t luokassa voiton jälleen ajanut Miko Mellin oli koko kilpailun nopein.

XX Numibia Snow Enduro oli Mellinin kolmas kilpailu tällä kaudella ja samalla myös kolmas luokkavoitto. Mellin piti kisaa hyvänä ja vaativana harjoituksena valmistautuessaan parin viikon kuluttua ajettavaan Päijänteen Ympäriajoon, joka on kauden toinen SM-osakilpailu. Päitsille Mellin lähtee SM-pistejohdossa voitettuaan kauden ensimmäisen osakilpailun, SM Motorrad Enduron Mikkelissä.

– Aika vaikeasti kulki. Oli tää keli vähän tällaien tahmea niin ei saappaat oikein luistanut. Ekalla kierroksella ajoin jarrulevyn solmuun kun ajoin sen kiveen. Huollossa se oikaistiin ja sitten ajo taas kulki. Toisella kierroksella ajoin vielä samaan kiveen ja taas jouduin ajamaan taas puolitoista pätkää ilman jarrua. Tänä vuonna tähän mennessä ei olekaan ollut mitään ongelmia mutta nyt tuli näitä itse aiheutettuja harmeja.

-Hyvä treeni tää oli Päitsiä ajatellen koska kyllä sielläkin on pehmeää ja kulunutta. Oli ihan hyvä kun tulin tänne ajamaan. Kisa oli ihan hyvä, oli maastosiirtymiä, eikä ajeltu paljon tietä pitkin niin ei tullut kylmäkään, kommentoi Mellin Numibian kisaa.

Juha Poutsaari korjasi Veteraanien korkeimmat Suomen Cup pisteet V40 -luokassa.

Viime vuoden Suomen Cup kakkonen Juha Puotsaari Salon Moottorikerhosta oli Numibiassa V40 -luokan ykkönen. Toiseksi ajoi viime vuoden V40 Suomen Cupin voittaja Sasu Enjala Keravalta. Kolmas oli Vantaan Moottorikerhon Tom Nordman.

Aiheeseen liittyen

  1. Joonas Heimonen on vuoden endurotulokas 22.11.2010
  2. Suomen paras moottoripyöräurheilija Salminen siirtyy enduro 2-luokkaan 22.1.2012
  3. Heinolan MM-enduro valmiina starttaamaan 30.8.2012
  4. Suomen MM-enduro käynnistyi 1.9.2012
  5. Miettiselle korkeimmat Nuorten SM-pisteet Nurmijärveltä, Mellin yleisen nopein 15.3.2011