/ @ Moottoriurheilu

Juha_Salminen_2_2012

Juha Salminen ajoi vahvan avausviikonvaihteen enduron MM-sarjassa. Lauantaina Chilen Talcassa voittoon viilettänyt Salminen sijoittui jälkimmäisenä kilpailupäivänä viidenneksi E2-luokassa.

Husqvarnalla kilpaileva Salminen siirtyy MM-pisteissä kakkosena Argentiinan San Juaniin, jossa seuraavat osakilpailut odottavat vuoroaan jo tulevana viikonvaihteena. Luokan kärkipaikkaa pitää hallussaan GasGas-pyörällä ajava espanjalainen Ivan Cervantes, jolla on koossa kolme pistettä Salmista enemmän.

– Hyvä kokonaisuus. Olen todella tyytyväinen tämän viikonlopun saldoon. Ei muuta kuin tiistaina hyvillä mielin kohti Argentiinaa, summasi Salminen.

Endurotesti taas ratkaisevassa roolissa

Salminen ratkaisi voiton avauspäivänä viimeisen kierroksen vaativalla ja kapealla endurotestillä. Sunnuntaina sama testi koitui hänen kohtalokseen ensimmäisellä kierroksella, jolloin vantaalainen jäi luokkapohjista 32 sekuntia.

– Siinä vaiheessa tuli tussailtua ja hukattua aikaa vähän enemmänkin. Olkapääni osui puuhun ja jouduin hakemaan vauhtia uudelleen alempaa mäestä. Nousin silti sen jälkeen taistelemaan vielä korkeammista sijoituksista, kunnes pyörään iski käyntihäiriö crossitestillä.

E2-luokan ja samalla yleiskilpailun voittajaksi kiirehti motocrossin MX3-luokan ex-maailmanmestari Pierre-Alexandre Renet. Husabergia käskyttävä Renet löi Cervantesin 25,67 sekunnilla. Salmisen ero voittajaan kirjattiin lukemin 1.12,64.

– Ero kasvoi niiden muutamien ongelmien vuoksi turhankin suureksi. Lauantain voiton ohella tässä viikonvaihteessa ehdottomasti positiivisinta oli se, että pärjäsin 310-kuutioisella pyörällä täysin tasavertaisesti isommilla pyörillä liikkeellä oleville kuljettajille kaikilla pätkillä nopeaa crossitestiä myöten, iloitsi Salminen.

Suomalaiskuljettajilla ei ollut asiaa podiumille

E1-luokassa nopein suomalainen oli Husqvarnan Matti Seistola. Viidenneksi sijoittunut Seistola jäi Talcasta täyden pistepotin noukkineesta ranskalaisesta KTM-kuljettaja Antoine Meosta 1.08 minuuttia.

Seistolalle reilulla kahdeksalla sekunnilla hävinnyt Meon tiimikaveri Eero Remes oli seitsemäs ja lauantaista pykälällä sijoitusta TM-pyörän puikoissa nostanut Antti Hellsten 12:s. Hellstenin ero luokkakärkeen venähti 3.40 minuuttiin.

Sunnuntain nopeimpana suomalaiskuljettajana Salmisen niukasti puolella sekunnilla peitonnut Seistola on kahden osakilpailun jälkeen MM-sarjassa viidentenä. Hänellä on yksi piste Remestä enemmän.

E3-luokassa Marko Tarkkala nousi Betalla kuudenneksi, eli yhden sijan lauantaita korkeammalla. Ison luokan kärkeen karautti KTM:llä molemmat päivät nimiinsä vienyt ranskalainen Christophe Nambotin, joka kukisti Tarkkalan 2.18 minuutilla. Tarkkala on MM-pisteissä kuudentena.

Aiheeseen liittyen

  1. Salmiselle jo kauden kuudes voitto Kreikassa 19.6.2011
  2. Salmiselle vakuuttava voitto Etnan katveessa 15.5.2011
  3. Seistola MM-sarjan avausviikonlopun kakkonen 7.4.2011
  4. Seistola lähellä MM-osakilpailuvoittoa Italiassa 1.7.2012
  5. Seistola jälleen toinen Italian MM-osakilpailussa 1.7.2012