/ @ Moottoriurheilu

Mauno_Hermunen_2011

Mauno Hermunen ajoi toiseksi moottoripyörien supermoton MM-sarjan kuudennessa ja samalla kauden viimeisessä osakilpailussa Ranskan Cahorsissa viime sunnuntaina. Viime vuonna MM-pronssia pokannut Hermunen sijoittui tämän vuoden loppupisteissä neljänneksi.

– Ihan kohtalaisen hyvä mieli minulla on, vaikka onhan MM-sarjan nelospaikka viime vuoteen verrattuna huono. Olen kuitenkin ollut kaikilla kolmella MM-kaudellani aina viiden parhaan joukossa loppupisteissä, joten olen ainakin ollut tasainen kuljettaja, Husqvarna-kuljettaja Hermunen kertoi.

– Tämä kauden päätös meni niin hyvin kuin oli mahdollista, ja ajoin eräsijat kolme, kolme sekä kaksi. Tosin johdin viimeistä erää, mutta tein inhimillisen virheen lopussa, kun luulin jo tulevani maaliin, mutta jäljellä olikin vielä yksi kierros. Tuulettelin jo voittoa maalilinjalla, kun Ivan Lazzarini ajoi täydellä vauhdilla minusta ohi. Hetken ihmettelyn jälkeen tajusin, että vielä oli tosiaan kierros jäljellä.

– Tuollainen virhe ei nyt haitannut varsinaisesti mitään, kun menossa oli päätöserä eikä pistetilanne siitä muuttunut. Jos tämä olisi tapahtunut kauden ensimmäisessä kilpailussa, olisi se varmasti ottanut päähän.

Sunnuntaisen osakilpailun sekä maailmanmestaruuden voitti Ranskan Adrien Chareyre, joka pudotti vuoden 2010 maailmanmestarin, veljensä Thomas Chareyren MM-hopealle. MM-pronssia juhlii italialainen Ivan Lazzarini, joka ajoi sunnuntaina kolmanneksi.

– Koko kauteni oli vaikea, kun tiimillämme oli käytössä uusi pyörä ja sitä piti kehittää. Pyörä ei soveltunut suoraan samalla tavalla supermotoon kuin edellinen malli, mikä vaikutti tuloksiini.

– Ensi kaudella voitan kuitenkin maailmanmestaruuden, siihen uskon. Nyt oli vain välivuosi.

MM-sarjan toinen suomalaiskuljettaja, Sami Salstola, sijoittui loppupisteissä 20:ksi.

Aiheeseen liittyen

  1. Hermunen ajoi supermoton MM-hopeaa 23.9.2012
  2. Hermunen voitolla MM-sarjan kärkeen 30.5.2011
  3. Hermunen MM-avauksen kakkonen 7.4.2011
  4. Hermunen ajoi täydet MM-pisteet Sveitsissä 22.8.2012
  5. Hermunen nousi osakilpailuvoitolla MM-pronssille 29.11.2010