/ @ Moottoriurheilu

Mauno_Hermunen_2011

Mauno Hermunen lähti haastavista asetelmista moottoripyörien supermotojen MM-avaukseen sunnuntaina Italiassa, sillä vantaalainen kaatui lauantaisessa aika-ajossa lyöden päänsä aivotärähdyksen veroisesti. MM-pronssia puolustava Hermunen jäi aika-ajossa kahdeksanneksi, mutta ajoi sunnuntain kolmen MM-erän yhteistuloksissa upeasti toiseksi.

– Onneksi eilinen kaatuminen ei tuntunut kuin pienenä jomotuksena kyljessä, eikä sekään häirinnyt ajamista. Lisäksi kausi lähti paljon paremmin käyntiin kuin viime vuonna, jolloin olin avauskisassa seitsemäs, Husqvarna-kuljettaja Hermunen kertoi.

– Tänään sain ensimmäisessä erässä huonon lähdön, sekä lähtöpaikkani että starttien treenaamattomuuden takia. Ohitin muutaman kuskin ja olin viides. Toisen erän starttini oli vähän parempi, ja kun Adrien Chareyren pyörä hajosi ja Thierry van den Bosch kaatui erän lopulla, nousin toiseksi.

– Kolmannen startin veinkin nimiini ja johdin erää muutaman kierroksen. Sitten Thomas Chareyre ajoi minusta ohi ja karkasi. Hän ajoi mielettömän kovaa, eikä minulla ollut mitään asiaa hänen vauhtiinsa. Pidin kuitenkin toisen paikan.

Ranskalainen Thomas Chareyre aloitti maailmanmestaruuden puolustamisen kolmella erävoitolla. Chareyrella on kasassa maksimit 75 MM-pistettä, kun toisena olevalla Hermusella on avauksen jälkeen 60 pistettä. Italialainen Ivan Lazzarini keräsi 49 pistettä, joilla hän on sarjassa kolmantena. Sami Salstola napsi kasaan 11 pistettä, jotka oikeuttavat MM-sarjassa 18:teen tilaan.

Kuusiosainen MM-kausi jatkuu toukokuun lopussa Bulgariassa.

Aiheeseen liittyen

  1. Hermunen voitolla MM-sarjan kärkeen 30.5.2011
  2. Hermunen nousi osakilpailuvoitolla MM-pronssille 29.11.2010
  3. Hermunen ajoi täydet MM-pisteet Sveitsissä 22.8.2012
  4. Hermunen ajoi supermoton MM-hopeaa 23.9.2012
  5. Hermuselle toinen Italian mestaruus 1.9.2013