/ @ Moottoriurheilu

Moottoriliiton palkintogaala 2011, Kalastajatorppa Helsinki

Kaudella 2010 menestyneitä moottoripyöräurheilijoita juhlittiin Moottoriliiton järjestämässä palkintojenjakotilaisuudessa Helsingin Kalastajatorpalla. Niklas Ajo sai liiton myöntämän erikoistunnustuksen, ja tilaisuudessa palkittiin yli 100 viime kaudella menestynyttä moottoripyöräilijää.

Moottoripyöräurheilun kotimainen palkintojenjakotilaisuus järjestettiin edellisvuoden tapaan Helsingin Kalastajatorpalla. Lauantai-iltana pidetyssä tilaisuudessa juhlistettiin viime kauden arvokisamitalisteja.

Palkittavien joukossa oli ratamoottoripyöräilyn MM-sarjassa aloittava Niklas Ajo, joka sai Moottoriliiton erikoistunnuksen. Nuoren miehen ansiolista on vakuuttava: Vuoden nuori urheilija 2010 -ehdokas, joka pääsi villillä kortilla MotoGP:n 125-kuutioisten MM-kilpailuun ja nappasi tälle kaudelle tallipaikan MM-sarjasta.

Pari tuntia kestäneessä mitaligaalassa jaettiin myös muita erikoispalkintoja. Vuoden persoonana palkittiin huikean, yli 25 vuoden Road Racing -uran tehnyt Timo Paavilainen, jota luonnehdittiin ikuiseksi ilopilleriksi ja lajin ilosanoman tuojaksi.

Vuoden teko -tunnustus myönnettiin puolestaan motocrossin MX3-luokan erävoiton Vantaan MM-osakilpailussa napanneelle Toni Erikssonille. Samaisesta kilpailusta palkittiin myös Vantaan Moottorikerho, joka sai kansainvälisen moottoriliitto FIM:n palkinnon viime kauden parhaasta MX3-luokan MM-osakilpailun järjestämisestä.

Palkintojenjakotilaisuuden tähdet

Viime kauden lukuisista MM-mitalisteista paikalla oli Road Racing -sivuvaunuluokan maailmanmestari Pekka Päivärinta, joka totesi sivuvaunuarvostuksen olevan nousemassa, jota todistaa mm. kutsu tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle viime joulukuussa.

Tilaisuuteen osallistui myös supermotosta MM-pronssia napannut Mauno Hermunen. Ensimmäisenä suomalaisena supermoton MM-osakilpailun voittanut MM-mitalisti totesi lähtevänsä hyvillä mielin tähän kauteen.

Kuuden päivän enduron MM-pronssijoukkuetta edustivat Jari Mattila, Juha Salminen, Oskari Kantonen ja Valtteri Salonen sekä joukkueenjohtaja Johan Vornanen. Lavalla oli suorastaan ahdasta, kun enduromiehet valtasivat sen. Salmisen mukaan tämän kauden lopputuloksen näkee kauden lopussa.

EM-mitalisteista paikalla oli Euroopan mestaruuden Drag Racing Top Fuel Bike -luokassa voittanut Petri Paljakka, joka voitti mestaruuden tulokaskaudellaan.
– Vahinkoja sattuu, mies totesi humoristisesti saavutuksestaan.

Vuoden speedwaykuljettajana palkittiin Henri Ahlbom. Speedwaysanomien lahjoittama kiertopalkinto löysi määräaikaisen kodin Ahlbomin luota, sillä nuori ajaja voitti speedwayn 80-kuutioisten Suomen Cupin. Palkinnon myönsi Moottoriliiton ratalajiryhmä.

Aiheeseen liittyen

  1. Joonas Heimonen on vuoden endurotulokas 22.11.2010
  2. Niklas Ajon taistelu palkittiin MM-pisteillä Silverstonessa 17.6.2012
  3. Hermunen neljäs supermoton MM-loppupisteissä 29.10.2011
  4. Husqvarna jälleenmyyntiverkosto laajenee 24.1.2011
  5. Yamaha Center Tampere Racing tähtää menestykseen uudella tiimillä 17.1.2011