/ @ Moottoriurheilu

Marko_Tarkkala_2013

Marko Tarkkalan kilpailuviikonloppu Espanjan Puerto Lumbreraksessa alkoi katastrofaalisesti lauantaina, mutta päättyi onnen kyyneliin sunnuntaina.

Loppilainen sijoittui ensimmäisenä kilpailupäivänä vaatimattomasti sijalle 12. lukuisten epäonnisten sattumusten myötä.

– Lauantain kilpailupäivän jälkeen myönnän miettineeni että onkohan tämä ihan hölmöläisten hommaa. Kytkimeni kanssa oli ongelmia koko päivän: vaikka kytkin oli pohjassa, pyörä liikkui edelleen. Tämä yhdistettynä vaikeaan ja tekniseen reittiin aiheutti sen, että mies työnsi pyörää ja kaatuili pitkin rinteitä aivan holtittomasti. Lopullisesti kytkin paloi jäädessäni extremetestin jyrkkään mäkeen jumiin. Huoltoaikaa jäi niin vähän, että kytkimen kanssa oli vain yritettävä selviytyä maaliin ja saada edes muutama MM-piste. Kaiken kukkuraksi siinä tarpeeksi sählättyämme sain vielä minuutin aikasakon, Tarkkala harmittelee.

Seitsemäs sija ja onnen kyyneleet

Sunnuntaina Tarkkala kiidätti Hondansa kauden parhaaseen sijoitukseensa enduro3-luokan seitsemänneksi:

– Ensimmäisen kierroksen taistelin taas luistavan kytkimen kanssa kunnes vaihdoimme huoltotauolla uuden kytkimen ja löysimme ratkaisun ongelmaan. Viimeiset kaksi kierrosta sujuikin sitten huomattavasti helpommin ja viimeisillä erikoiskokeilla pystyin jo hätyyttelemään luokan kärkiaikoja. Loppua kohden aloin todella nauttia ajosta ja olisinkin mielelläni ajanut vielä viidennenkin kierroksen, Tarkkala nauraa.

Kilpailun jälkeen nähtiin onnenkyyneliä Tarkkalan edustaman tiimin, ruotsalaisen MPE Johanssonin teltassa, kun Tarkkalan tiimipäällikkö herkistyi kyyneliin:
– Tiimipäällikkömme Joakim Johansson tuli katsomaan ajoani viimeisille erikoiskokeille ja oli onnesta sekaisin katsellessaan ajoani, hän sanoi että ”vanha Marko on nyt tullut takaisin!”. Hän on ollut erittäin kannustava koko alkukauden ja vanhana kuljettajana hän ymmärtää, kuinka vaikeaa loukkaantumisen jälkeen on saada vanha vauhti takaisin. Tämä on muuten ensimmäinen kerta minun urallani, kun tiimipäällikkö itkee seitsemännestä sijasta! Toki loppupäivän parannus oli minullekin henkisesti iso helpotus, nyt voin luottaa siihen, että toipilasaika alkaa olla takanapäin, Tarkkala uskoo.

Kauaa eivät enduromiehet saa levätä, sillä seuraava enduron MM-osakilpailuviikonloppu ajetaan jo ensi viikonloppuna 18.-19.5. Torres Vedrasissa, Portugalissa.

Aiheeseen liittyen

  1. Salminen palasi podiumille Espanjan MM-endurossa 13.5.2013
  2. Tarkkalalla kivulias kauden avaus Chilessä 18.3.2013
  3. Marko Tarkkalalla lupauksia herättävä MM-avaus 7.4.2011
  4. Suomi putosi Six Days Endurossa neljänneksi 25.9.2012
  5. Kytkinvika pysäytti Kallion matkan Le Mansissa 15.5.2011