/ @ Moottoriurheilu

tatu_lauslehto_4_2012

Järvenpääläinen ratamoottoripyöräilijä Tatu Lauslehto ajoi viikonvaihteessa kaksi voittoa IDM-sarjan Hollannin Assenin osakilpailussa. Kauden paras kisaviikonloppu vahvisti Lauslehdon asemia Supersport-luokan sarjajohdossa hänen tuplattua alkukauden voittojensa määrän.

Aika-ajoissa toisen lähtöruudun saavuttanut Yamaha-kuljettaja onnistui tiiminsä kanssa ratkaisemaan pyöränsä kääntyvyysongelmat ennen kilpailuja.

– Ensimmäisessä kisalähdössä ajoin alussa kakkossijalla, kunnes kisa keskeytettiin 4. kierroksella, kun öljyä oli vuotanut radalle. Uusintastartissa jäin viidenneksi, josta vei aikansa päästä nousemaan neljännelle sijalle, Lauslehto kertaili.

– Sen jälkeen minulla oli tyhjä rata edessä ja ajoin uuden rataennätyksen. Onnistuin samaan kärkiryhmän kiinni kolme kierrosta ennen loppua. Pääsin nousemaan viimeisellä kierroksella johtoon ja pidin kärkipaikkani niukalla 0,2 sekunnin erolla.

Viikonlopun toinen kilpailu kulki myös tasaisissa merkeissä. Kolmen kärkiryhmässä kaikki kävivät kilpailun johdossa.

– Muutamaa kierrosta ennen maalia huomasin kavereiden renkaiden luistelevan ja samaan aikaan omani tuntuivat vielä kohtalaisen pitäviltä. Päätin siinä kohtaa kiristää vauhtia. Pystyinkin vetämään reilun sekunnin eron ja pitämään sen ruutulipulle saakka, iloitsi 1,4 sekunnin turvin voittanut Lauslehto.

– Hyvä vauhti ja useat palkintosijat kasvattavat tietenkin itseluottamusta. Tästä on hienoa lähteä kahden viikon kuluttua ajettavaan seuraavaan kisaan.

Lauslehto johtaa IDM-sarjaa pistein 183-150 ennen sveitsiläistä Daniel Sutteria, joka saavutti Assenin radalta sijat 3 ja 4.

Aiheeseen liittyen

  1. Tatu Lauslehto avasi voittotilinsä IDM-sarjassa 7.5.2012
  2. Tatu Lauslehto palkintopallille IDM-avauksessa 24.4.2012
  3. Tatu Lauslehto ajoi IDM-sarjan mestariksi 16.9.2012
  4. Tatu Lauslehdolle huippuavaus IDM-kauteen 26.4.2011
  5. Lauslehto jatkaa IDM-sarjan johdossa 6.8.2012